People on a bike near the flower fields
© Daan Steijnen van Eck NBTC Mediabank
Categorie:Flevoland

Bloemen in Flevoland

Met meer dan 5.000 hectare aan tulpenvelden, jaarlijkse festivals en talloze unieke activiteiten om van te genieten, is Flevoland een van de meest spectaculaire gebieden van Nederland waar u de imposante bloemenproductie van ons land kunt bewonderen.

  • Bekijk de prachtige landschappen van Flevoland, het grootste bloembollengebied in Nederland.
  • Doe mee met leuke activiteiten, bezoek pluktuinen en bloemenfestivals.
  • Ontdek de bloemen van Flevoland; Van Tulpenroute tot Tulpeneiland.
Adres:
Noordzijde 6a
8302GL Emmeloord
Toon locatie in Google Maps

Ontdek de bloemen van Flevoland

In Flevoland, de jongste provincie van ons land en het grootste inpolderingsproject ter wereld, zijn miljoenen bloemen te bewonderen op land dat ooit de bodem van de Zuiderzee was. Het gebied is rijk aan natuur: wandel of fiets door beeldschone landschappen en langs  uitgestrekte bloemenvelden, een onvergetelijke beleving.

Kies uw ideale tulpenroute

Een van de beste manieren om de bijzondere landschappen en bloemenvelden te bewonderen, is door een wandeling of fietstocht te maken langs een van de routes die iedere lente tezamen de Tulpenroute Flevoland vormen. Langs deze prachtige wegen door het platteland rond Dronten, Lelystad en Zeewolde kijkt u uw ogen uit met eindeloze vergezichten vol met bloeiende bloemen, idyllische boerderijen en traditioneel Nederlands landschap. De routes variëren van 10 tot 70 km. Onderweg kunt u eventjes stoppen bij aangegeven locaties en van allerlei activiteiten genieten, zoals rondleidingen langs boerderijen waar u kunt leren hoe tulpen groeien of uw eigen boeket samenstellen in een pluktuin.

Lentefeest in de Noordoostpolder

Van april tot begin mei kunt u het Tulpenfestival in de Noordoostpolder bezoeken, waar 2.000 varianten van deze iconische bloem te zien zullen zijn in speciale tuinen en exposities, Ook zijn er allerlei activiteiten te beleven, zoals koetsentochten, pop-upcafés en is er vermaak voor de kleintjes.

Categorie: Lezen

Noordoostpolder

Bezoek de Noordoostpolder en geniet van tulpenvelden en het jaarlijkse tulpenfestival.

Bewonder het hele jaar door bloemen in Flevoland

Vele tuinen zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers, waaronder Kwekerij Joosten, de 4.000 m2 grote en op Engelse leest geschoeide Goldhoorn Gardens en Hanneke's Pluktuin, een familietuin waar u bloemetjes kunt plukken en uw eigen boeketje samen kunt stellen.

Een andere attractie is Tulpeneiland, een eiland in de vorm van een tulpenblad. Dit is een ideale locatie om tot rust te komen en te genieten van de schitterende omgeving van het Wolderwijd-meer en het charmante Zeewolde. Of breng een bezoek aan de Orchideeën Hoeve met exotische flora en fauna en de grootste vlindertuin van Europa.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen