Categorie:Flevoland

Fietsroute Oostvaardersplassen (48 km)

Fiets door de gras- en moerasgebieden van de Oostvaardersplassen en geniet van unieke natuur. U ziet er bijzondere vogels en, met wat geluk, spot u enkele dieren van ‘de grote vijf’ (ree, edelhert, wild zwijn, zeehond en bever)! Kortom een schitterende fietsroute!

  • Fiets 48 kilometer door het prachtige gras- en moerasgebieden van de Oostvaardersplassen.
  • Leer meer de unieke flora en fauna van dit natuurgebied bij bezoekerscentrum De Trekvogel.
  • Spot de vele bijzondere watervogels bij het Markermeer.
  • Ontdek ‘de grote vijf’ tijdens uw fietstocht.

Bijzondere vogels

De Oostvaardersplassen vormen een jong natuurgebied in de provincie Flevoland dat bekend staat om z'n moerasgebieden en als overwintergebied voor vele vogels. Er lopen paarden, edelherten en vossen... en al deze dieren leven hier nog op een volledig natuurlijke manier. Niet voor niets is dit een schitterend gebied voor een mooie, stevige fietstocht.

Prachtige vergezichten

De route beschikt over perfecte fietspaden, prachtige vergezichten over de Oostvaarders- plassen, en natuurlijk het Markermeer met z'n vele watervogels. Ook komt u langs het schelpenpad dat leidt naar de kuststrook van het Bovenwater, waar 's zomers volop waterrecreatie te vinden is en daarmee ook de nodige horeca.

Uitblazen bij restaurant De Aalscholver

Wilt u onderweg iets meer leren over het gebied en de vele dieren die er voorkomen zoals de Lepelaar en de Roerdomp, stopt u dan even bij bezoekerscentrum De Trekvogel, vlakbij de Lepelaarsplas. En, bent u onderweg toe aan lekkere lunch op een mooie terras in de natuur, stop dan vooral bij restaurant De Aalscholver (Rijksweg A6, parkeerplaats 'De Aalscholver' 2). Hier heeft u een prachtig uitzicht en kunt u letterlijk de kikkers horen kwaken.

Praktische informatie:

Aantal kilometers: 48
Knooppunten:  27, 24, 67, 97, 93, 6, 45, 92
Beginpunt: Bosvalkweg, Lelystad
Eindpunt: Torenvalkweg, Lelystad

De adressen die u onderweg passeert:

1) Restaurant De Aalscholver. Parkeerplaats De Aalscholver 2 (aan de A6)
2) Bezoekerscentrum De Trekvogel. Oostvaardersdiep 16, Almere

Vond je dit interessant? Ontdek meer