Categorie:Flevoland

Fietsroute ‘van terp tot eiland’ (44,7 km)

Ontdek het eilandgevoel op Schokland en geniet van de schitterende omgeving vol bollenvelden en bloesems. De fietsroute ‘van terp tot eiland’ toont Flevoland op zijn mooist.

  • Fiets door de weidse polder van Flevoland en ontdek het vroegere eiland Schokland.
  • Bekijk de schitterende bloesems en bollenvelden in het voorjaar.
  • Bezoek Museum Schokland en leer meer over de strijd tegen het water.

Schitterend Schokland

In dit schitterende, uitgestrekte deel van Nederland is het heerlijk fietsen. De route voert door één van de oudste gebieden van Flevoland, namelijk het vroegere eiland Schokland. Omdat dit eiland destijds redelijk drassig en onbegaanbaar was, verhuisden de bewoners naar het vasteland. Sinds de drooglegging van de Zuiderzee, is het allang geen eiland meer, maar nog wel steeds heerlijk rustig.

Tulpen en fruitbloesems in het voorjaar

Vandaag de dag is dit voormalig eiland een heerlijk groen en stil gebied vol tulpenvelden en fruitbloesems waar u, zeker in het voorjaar en de zomer, heerlijk kunt fietsen. Het enige waar u nog aan kunt zien dat het hier ooit om een eiland ging, is de lange rij bomen die de vroegere de grens aanduiden.

Landgoed Oldruitenborgh

De route begint en eindigt in Kraggenburg en voert onder meer langs Museum Schokland. Hier leert u alles over de Schokker bevolking, het ontstaan en vergaan van hun eiland en de drooglegging van de polder. Ook interessant is een bezoekje aan de Orchideeënhoeve met haar schitterende vlindertuin. En wilt u onderweg genieten van een bijzondere lunch op een prachtig landgoed of afsluiten met een exclusieve overnachting, dan moet u beslist afstappen bij het fraaie Landgoed Oldruitenborgh in Vollenhove (Groenestraat 24), een klein plaatsje vlakbij Kraggenburg.

Praktische informatie:

Aantal kilometers: 44,7
Knooppunten:  03, 14, 38, 05, 22, 85, 47, 61, 21, 87, 20, 70, 81, 95, 64, 03
Beginpunt en eindpunt: Kraggenburg.   

De adressen die u onderweg passeert:

1) Landgoed Oldruitenborg. Groenestraat 24, Vollenhove
2) Hotel van Saaze. Dam 16, Kraggenburg
3) Museum Schokland. Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland

Download hier de volledige fietsroute.

Vond je dit interessant? Ontdek meer