© MJS_Photography via Shutterstock
Categorie:Flevoland

Loofbos Het Horsterwold

Ontdek het Horsterwold in Flevoland. In dit grootste, aaneengesloten loofbos van West-Europa ontdek je schitterende natuur en kun je heerlijk wandelen en fietsen.

  • Met 4.500 hectare het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa.
  • Spot de bever tijdens een ‘Grote Vijf safari’ in het Horsterwold.
  • Ga een nachtje kamperen onder de sterren bij paalcamping Campanula.
  • Neem de kinderen mee naar Speelbos De Zevensprong voor een avontuurlijke ‘heksen- of piratenroute’

Horsterwold

Even niets, alleen maar genieten van natuurpracht terwijl je rondstruint door oorverdovende stilte. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur, in het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en waar reeën op de bosweiden grazen.

Op zoek naar De Grote Vijf

Een andere avontuurlijke manier om het Hosterworld te ontdekken is per safari. In het Horsterwold kun je een Grote Vijf safari maken, waarbij u op zoek gaat naar bevers. Per kano ontdek je het leefgebied van de bever en kom je op plekken waar je normaal niet zomaar komt. Tijdens De Grote Vijf safari’s ga je samen met een boswachter op zoek naar één van de vijf grote wilde dieren van Nederland: reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden.

Speelbos De Zevensprong

Speelbos De Zevensprong is een heerlijke plek waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, hutten bouwen en over een touwbrug kunnen lopen. Ook zijn er speciale ‘heksen- en piratenroutes’ waarbij de kinderen allerlei leuke opdrachten krijgen uit de boekjes 'De piraten van Seawalt' en 'De heksen van Seawalt'. Je vindt het speelbos naast de werkschuur van Staatsbosbeheer, aan de Groenewoudseweg 7 in Zeewolde.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer