Op 1 januari 1986 is de nieuwe provincie Flevoland, het grootste landwinningsproject ooit, toegevoegd aan Nederland. Waar eerst alleen water was, vindt u nu prachtige natuur, cultuur en bezienswaardigheden. Op verschillende locaties ontdekt u alles over de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland.

  • In Flevoland bevindt u zich tot maar liefst zes meter onder zeeniveau (NAP)!
  • Leer in Batavialand alles over hoe Nederlanders omgaan met het water.
  • Stap met de kinderen op ‘De Batavia’ en ontdek het scheepvaartverleden van Nederland.

Wat kunt u doen in Flevoland?

Flevoland; het grootste inpolderingsproject ter wereld, is de nieuwste provincie van Nederland. Hier leeft men letterlijk op de bodem van de vroegere Zuiderzee en vindt u vandaag de dag prachtige ongerepte natuur, eilanden op het droge en steden zoals Almere en Lelystad vol inspirerende kunst en architectuur. In Batavialand, hét Erfgoedpark der Lage Landen, ontdekt u het verhaal van dit unieke landwinningsproject.

Batavialand

Het erfgoedpark Batavialand bestaat uit verschillende attracties zoals Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Bataviawerf en het VOC-schip de Batavia. Bekijk hoe Flevoland is ontstaan en stap aan boord van de Batavia om de gloriedagen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie te beleven. Ook vindt u hier alle informatie over waterbeheersing, dijkenbouw, baggeren en inpoldering en kunt u een kijkje nemen in de historie van de scheepvaart en scheepsbouw in Nederland. Er is uitgebreide documentatie en er zijn bijzondere inventarissen uit scheepswrakken.

Grootste wrakkenkerkhof ter wereld

Flevoland is ook het grootste wrakkenkerkhof ter wereld. De meer dan 450 wrakken die in Flevoland zijn gevonden kunt u  in het polderlandschap nog altijd goed herkennen aan de drie meter hoge, wit-blauwe palen met een rood scheepje erop.

Meer in Flevoland

In het indrukwekkende poldergebied Flevoland is veel moois te ontdekken. Zo is er voor natuurliefhebbers het schitterende natuurgebied de Oostvaardersplassen of het Horsterwold. Ook een bezoek aan de voormalige eilanden Schokland en Urk mag eigenlijk niet aan het programma ontbreken. En wat te denken van de vele recreatieparken; ga bijvoorbeeld naar Walibi Holland of het Aviodrome voor spanning en plezier. Winkelfanaten doen er goed aan Batavia Stad Fashion Outlet te bezoeken en voor liefhebbers van architectuur is Almere een must.

Meer informatie vindt u hier.

Categorie: Ontdekken

Nederland Waterland

Wist je dat maar liefst 26 procent van Nederland onder de zeespiegel ligt? Kom ervaren hoe Nederland omgaat met het water en ontdek de mooiste waterplekken van Nederland om te bezoeken.

Bekijk deze video: Flevoland

Vond je dit interessant? Ontdek meer