
Noordoostpolder
Nieuw land gemaakt uit zee
De Noordoostpolder ligt in Flevoland en is ontstaan met de inpoldering van de Zuiderzee. In de 20ste eeuw ging men aan beide zijden van wat nu het IJsselmeer is, stukken land inpolderen. Dit moesten nieuwe landbouwgronden worden. In 1947 werden de eerste landbouwgronden in Noordoostpolder aan boeren uitgereikt. Door de inpoldering kwamen twee ook bijzondere eilandjes droog te liggen: Urk en Schokland.
Tulpenroute en pluktuinen
Tegenwoordig vindt u in de Noordoostpolder voornamelijk bloembollenvelden. In de lente fietst of wandelt u langs dit schitterende landschap. Ook vind hier elk jaar het Tulpenfestival plaats. Volg de Tulpenroute en rijdt met de auto of de fiets langs uitgestrekte velden. Langs de route zijn op verschillende plekken activiteiten te beleven. Zo kunt u tulpen plukken in de pluktuin of prachtige tuinen van boerderijen bekijken.
Schokland, een historische plaats
Het dorpje Schokland was vroeger een eilandje in de Zuiderzee. Met de inpoldering kwam het water rondom de plaats droog te liggen. Als eerste monument van Nederland kwam Schokland op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek deze historische plaats en maak bijvoorbeeld een fietstocht naar het vissersdorp Urk.

Bloemen
Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.
Ga naar Bloemen