© Afrika Museum
Categorie:Gelderland

Afrika Museum

Ontdek alles over veelzijdig Afrika; van kunst en cultuur tot geschiedenis en architectuur. In het openlucht gedeelte van het Afrika Museum waan je je zich beslist in Afrika.

  • Ontdek de mooiste oude en moderne Afrikaanse kunst.
  • Geniet in het buitenmuseum van verschillende stijlen Afrikaanse architectuur.
  • Bezoek een van de tijdelijke exposities of voorstellingen
Adres:
Postweg 6
6571CS Berg en Dal
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Een prachtig museum voor een exotische ervaring; dat is het Afrika Museum in Nijmegen in het kort. Het is een bijzondere locatie waar je geniet van een unieke collectie traditionele en hedendaagse Afrikaanse kunst. Maak kennis met de vele tradities en gebruiken van de verschillende Afrikaanse volken.

Buitenmuseum

In het buitenmuseum zie je hoe de verschillende Afrikaanse volken in verschillende landen leven. Loop door een dorp van de Dogon in Mali of over een erf in Ghana. Ontdek de 'mongulu's' van de Baka-pygmeeën uit Kameroen of de paalwoningen uit Benin. Verder is er in het buitenmuseum vaak muziek, dans of theater.

Exposities, lezingen en workshops

Naast de vaste exposities zijn er in het Afrika museum vaak mooie, tijdelijke exposities van bijvoorbeeld Afrikaanse kunstenaars. Ook zijn er regelmatig workshops en lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is in de Afrikaanse cultuur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer