© Jimmy Israel
Categorie:Gelderland

Airborne Museum at Hartenstein

Wil je meer weten over de slag om Arnhem die zo een beslissende rol speelde in de Tweede Wereldoorlog? Dan is een bezoek aan het Airborne museum een must. In deze schitterende villa ervaar je op zeer levensechte wijze hoe men deze periode destijds heeft beleefd.

  • Bezoek Villa Hartenstein en ‘ervaar’ de verschrikkingen van de slag om Arnhem.
  • Leer over het belang van de Slag om Arnhem aan de hand van documenten, foto’s en films.
  • Bekijk de originele wapens uit deze periode.
Adres:
Utrechtseweg 232
6862AZ Oosterbeek
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Airborne Museum at Hartenstein in Oosterbeek; hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein (het voormalig hoofdkwartier van de Britten tijdens de slag), biedt 1700 m2 historie en beleving. In de geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden.

Bekijk deze video: Airborne Museum

Airborne Experience

Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s. In de met prijzen bekroonde Airborne Experience (900 m2) waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Maak nu kennis met dit unieke museum waar de oorlog letterlijk op je huid kruipt.

Operation Market Garden

Het Airborne Museum at Hartenstein is opgericht in 1949 als een eerbetoon aan alle Britse en Poolse troepen die hebben gevochten in de Slag om Arnhem / Operation Market Garden in 1944. Tijdens Operation Market Garden probeerden de geallieerden om bruggen over de rivieren Maas, Waal en Rijn in Nederland in handen te krijgen. Het plan was om van daaruit het noorden en westen van Nederland te bevrijden. De operatie mislukte en betekende voor duizenden mensen het begin van de Hongerwinter.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer