© Toa Heftiba via Unsplash
Categorie:Gelderland

6x Michelin restaurants in Gelderland

Ontdek het pure en ongerepte Gelderland; een schitterende provincie vol natuur, historische steden en een indrukwekkend aantal top restaurants bekroond met één of meerdere Michelin sterren.

  • Ontdek Gelderland en de bijzonder pure, kwalitatieve keuken.
  • Bekijk hier 6 Michelin-sterrenrestaurants van Gelderland.

De sterrenkeukens in Gelderland

De Michelin-sterren, die ieder jaar worden uitgereikt, zijn de ultieme waardering voor elk restaurant. Het toont aan dat ze uitblinken in gastronomische kwaliteit en gastvrijheid. Gelderland kent vele mooie restaurants waarvan, dat is niet zo vreemd in een omgeving waar het mooiste wild loopt en de heerlijkste groenten en fruitsoorten groeien. De chefkoks gebruiken dan ook veel lokale producten en maken de mooiste culinaire creaties voor u.

6 Michelin-sterrenrestaurants in Gelderland:

1. De Kromme Dissel ★☆☆

In een fraaie Oud-Saksische boerderij zit het mooie restaurant van chef-kok Tonny Berentsen. Hier zijn ze altijd op zoek naar ‘nieuwe combinaties en visies op klassiek en toch eigentijds koken’. Een bijzondere belevenis!

Adres: Klein Zwitserlandlaan 5, Heelsum

2. De Nieuwe Winkel ★★☆

Heb je het over botanische gastronomie, dan heb je het over Emile van der Staak. Struinend door het voedselbos selecteert hij de planten voor zijn nieuwste gerechten. Herkomst is immers net zo belangrijk als smaak voor de wereldverbeteraars van De Nieuwe Winkel.

Adres: Gebroeders van Limburgplein 7, Nijmegen

3. Het Koetshuis ★☆☆

Gebruik van biologische, duurzame seizoensproducten en die combineren tot verrassende gerechten, waarin de smaak van elk ingrediënt tot z’n recht komt. Dat is de filosofie van Wicher en Saskia Löhr en dat proeft u.

Adres: Panoramaweg 23A, Bennekom

4. ’t Nonnetje ★★☆

In de oude binnenstad van Harderwijk, aan de Vischmarkt, kookt Michel van der Kroft Frans-Internationale gerechten op basis van verfijnde seizoens- en streekgebonden producten. Heerlijk!

Adres: Vischmarkt 38, Harderwijk

5. 't Raedthuys ★☆☆

Op een prachtige locatie in het hart van Duiven, onder de rook van Arnhem wordt historie gecombineerd met een moderne uitstraling. Dit samenspel maakt de ambiance prettig en warm. 't Raedthuys is ook een plek waar culinaire creaties en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten.

Adres: Rijksweg 51, Duiven

6. Het Roode Koper ★☆☆

Chef Dennis van den Beld hanteert een klassieke kookstijl, op Franse leest geschoeid met persoonlijke accenten. Het menu wisselt op basis van de best beschikbare producten en de smaken van het seizoen. Dagelijks geopend voor lunch en diner.

Adres: Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 82, Ermelo

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer