© Andrew Ridley - Unsplash
Categorie:Gelderland

Proef het seizoen: wild

De Achterhoek, met z'n schitterende natuur en historische steden is het hele jaar door prachtig, maar voor culinaire liefhebbers is de herfst het seizoen bij uitstek. Rond half oktober, als het jachtseizoen op de hazen, fazanten, wilde eenden en reebokken is geopend, kan je hier genieten van de lekkerste wildschotels bij vele restaurants.

  • Traditioneel is het wildseizoen van half oktober tot eind december.
  • Ontdek ook de vele soorten smaakvolle paddestoelen.
  • Proef de lekkerste wildschotels in top restaurants in de Achterhoek.

Orangerie De Pol – Gault & Millau 2022

Orangerie de Pol

Wij bieden een unieke beleving in een uitzonderlijk pand waarin we een bijzonder seizoens gebonden menu koken. Dit geheel zorgt voor een unieke en bijzondere beleving. Lees meer
Categorie: Naar de site

Where Chefs Eat

Het wildseizoen

Traditioneel wordt de periode van half oktober tot eind december gezien als het wildseizoen in de Achterhoek. Maar naast al het lekkere vlees is dit natuurlijk ook het seizoen van de paddestoelen. Van cantharellen tot oesterzwammen; de vele soorten paddestoelen vormen in combinatie met het verse wild de heerlijkste wildschotels.

4x wild eten in de Achterhoek:

1. Orangerie De Pol

Aan de rand van Doetinchem en in het bosrijke gebied van De Pol staat Orangerie De Pol. In de Orangerie voel je je als bezoeker één met de seizoenen, zowel in het decor dat het uitzicht biedt, alsook in het menu dat geserveerd wordt. Deze culinaire beleving wordt gecreëerd met producten van lokale leveranciers met passie! Al jarenlang zorgt de firma Wolters polier uit Harreveld voor de kwaliteit van het wild op de menukaart.

Adres: Hulleweg 2, Doetinchem

2. Restaurant Lokaal

Restaurant Lokaal is gevestigd in een monumentale villa en maakt deel uit van Hotel Villa ruimzicht. In de keuken van Lokaal beseft men dat er meer voor nodig is dan enkel een lekker bord eten te bereiden. De chefs voelen zich verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van henzelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. De menu’s zijn dan ook geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die de keuken van Lokaal dagelijks voorzien van hun mooiste producten.

Adres: Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

3. Restaurant De Heeren van Wolfersveen

Restaurant De Heeren van Wolfersveen is al ruim 35 jaar een begrip en staat op nummer 1 wat wild eten betreft. Het restaurant ligt letterlijk in een jachtgebied, zo kunt u het wild vanuit het restaurant 'spotten'. Wolfersveen heeft hiermee ook de grootste en meest uitgebreide wildkaart van reeën, hazen, wild zwijn, watersnippen, smient tot taling, worden hier met respect en liefde voor de natuur bereid.

Adres: Ruurloseweg 38, Zelhem

4. Hotel café restaurant de Gouden Karper

Eén van de oudst en meest gerenommeerde horecabedrijven van de Achterhoek; de Gouden Karper dateert al uit 1642. De keuken is klassiek en de gerechten worden op traditionele wijze bereid. Het interieur is geïnspireerd op de Achterhoek en Hollandse stijl, en geeft een heerlijke aangename ontspannen sfeer.

Adres: Dorpsstraat 9, Hummelo

Overnachten in de natuur

Vorstelijk genieten in de mooiste kastelen midden in prachtige bosrijke omgevingen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer