© Petra Lenssen
Categorie:Limburg

Nationaal Park De Meinweg

Midden-Limburg kent een prachtig glooiend landschap en vooral in Nationaal Park De Meinweg ten oosten van Roermond zul je versteld staan van de gevarieerde natuur. De Meinweg kent een zogenaamd terrassenlandschap. Dat betekent dat er drie plateaus zijn waarvan de hoogste 80 meter boven NAP. Het heuvelachtige landschap is grotendeels ontstaan door sediment dat door de eeuwen heen is afgezet door de Rijn en Maas, maar ook aardbevingen hebben hieraan bijgedragen.
Adres:
Meinweg 2
6075NA Herkenbosch
Toon locatie in Google Maps

De natuur van De Meinweg

Ga je wandelen door het Nationaal Park De Meinweg dan loop je het ene moment door bossen en het andere moment over de droge of natte heide met vennen en beken. In het gebied komen ruim honderd soorten vogels voor, hagedissen, slangen, adders, kikkers, padden, zwijnen, marters, hermelijnen, vossen en tientallen vlindersoorten.

Wandelroutes en activiteiten

Wil je een wandeling maken door het natuurgebied De Meinweg dan kun je zelf drie paaltjesroutes volgen. De witte, rode en de blauwe leiden je door het gebied en langs de mooiste stukjes natuur. De routes zijn ‘slechts’ 4 tot 7 kilometer, maar vergis je niet in de hoogteverschillen.

Ook kun je bij het bezoekerscentrum routes onder begeleiding van een gids reserveren. Afhankelijk van de tijd van het jaar neemt de gids je mee langs bijzondere paddenstoelen of bloeiende heide. Voor kinderen worden geregeld activiteiten georganiseerd en is een is jeugdnatuurgids en zoekkaart ontworpen.

Geniet van het Limburgse landschap, mooie stadjes en proef de asperges in het voorjaar.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer