Categorie:Limburg

Fietsroute Heerlijke Peel (26 km)

26 Kilometer fietsen door een schitterend veengebied vol mooie vergezichten, unieke vogels en eeuwenoude sporen van turfstekers. Dat is de Heerlijke Peel-route!

  • Fiets door het eeuwenoude veenlandschap tijdens de Heerlijke Peel-route.
  • Ontdek de talloze vogels, de mooie vergezichten en de sporen van de turfstekers.
  • Bezoek Centrum Nederweert en geniet van een ijsje bij Florence. (open van 7 maart tot en met de 2e zondag in oktober)

Fiets de fietsknooppunten route Heerlijke Peel-route en ontdek de omgeving van het Nationaal Park De Groote Peel. Dit weidse en waterrijke gebied, op de grens van Limburg en Noord-Brabant, was eeuwen geleden het toneel van noeste arbeiders die hier turf, oftewel het ‘zwarte goud’, uitgroeven. Vandaag de dag staat het juist bekend om z’n rust, mooie vergezichten en vele vogels.

Unieke vogelsoorten

Ruim 1400 hectare bestrijkt dit hoogveengebied en tijdens de Heerlijke Peel fietsroute kunt u alles ontdekken. U ziet de locaties waar eeuwen geleden de turfstekers hun werk deden, u ziet de zandruggen, heidevelden en vlaktes begroeid met pijpenstrootje en, zeker in het broedseizoen, ziet u talloze vogels.

Centrum Nederweert

Begin uw tocht bij het ecologisch gebouwde ‘BuitenCentrum De Pelen’. Hier leert u over het natuurgebied, kunt u kaarten en souvenirs kopen en er worden leerzame activiteiten georganiseerd. Van hieruit voert de route u door de mooie Peelstreek en door het centrum van Nederweert. Dit gezellige centrum vindt u mooie terrassen, volop eet- en drinkgelegenheden en, niet te missen, Ijssalon Florence; al vele malen verkozen tot beste ijssalon in Nederland. De ideale stopplaats tijdens uw fietstocht voor een lunch en natuurlijk Limburgse vlaai is restaurant  De DorpsHerberg, sinds jaar en dag een begrip in de regio.

De adressen die u onderweg passeert:

  • BuitenCentrum De Pelen, Moostdijk, Ospel  (’s winters op maandag gesloten!)
  • Ijssalon Florence, Brugstraat 23, Nederweert
  • De DorpsHerberg, Casseweg 1a, Ospel

Praktische informatie

  • Aantal kilometers: 26
  • Knooppunten: 5-94-68-1-70-72-3-2-1-5
  • Beginpunt en eindpunt: BuitenCentrum De Pelen, Ospel

Uniek natuurgebied met vele bijzondere vogels.

Vond je dit interessant? Ontdek meer