© NBTC / Castles & Country Houses storyline
Categorie:Limburg

Kasteeltuinen Arcen

In het pittoreske stadje Arcen, tussen de rivier de Maas en de Duitse grens, ligt een prachtig tuinencomplex van 32 hectare groot. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel.

  • Wandel in het vlakbij gelegen Nationaal park De Maasduinen.
  • Sla een hole-in-one op de midgetgolfbaan.
  • Bezoek de exposities in het monumentale kasteel.
Laat je inspireren door de Kasteeltuinen Arcen en ontdek de schoonheid van bloemen en planten in één van de meer dan 15 verschillende tuinen, zoals het Rosarium met meer dan 8.000 rozenstruiken, de Oosterse Watertuin of het Bamboebos. Geniet van de geuren en kleuren in de tuinen en de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin in Kasteeltuinen Arcen biedt een nieuwe, groene ervaring. Maak je dag compleet met een bezoek aan één van de exposities in het monumentale kasteel en een heerlijke lunch of een kop koffie in één van de restaurants met prachtig uitzicht op de tuinen.

Bezoek Arcen met kinderen

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Ontdek tijdens een speurtocht op speels manier alle bijzondere plekken met leuke weetjes over het kasteel en de tuinen. Bij de Bergtuin kunnen kinderen een balletje slaan op de avontuurlijke midgetgolfbaan of ze leven zich uit op het speelstrand met trekvlot. In de Aaiweide kunnen ze de dieren bezoeken en in de Casa Verde eten de koikarpers uit de hand.
Gedurende het seizoen vinden er met regelmaat extra activiteiten plaats in het park. Denk aan exposities, bloemenfestivals en veel meer. Bekijk de volledige agenda voor het actuele aanbod. 

In de buurt

Op een uurtje fietsen, gelegen tussen de Maas en de Duitse grens, ligt het Nationaal Park de Maasduinen. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen. Geniet van de rust met al zijn flora en fauna en ontdek de langste rivierengordel van Nederland.

Een kasteelbezoek combineren met een dagje winkelen in de buurt? Bezoek de grootste Designer Outlet van de Benelux  in Roermond of maak een uitstapje naar Venlo en ontdek de vele historische gebouwen die de stad te bieden heeft.

Wil je nog meer beleven in het pittoreske stadje Arcen? Plan een bezoekje aan de Hertog Jan brouwerij en volg het complete brouwproces onder begeleiding van een ervaren gids.

Vond je dit interessant? Ontdek meer