© Jai79 via Pixabay
Categorie:Limburg

Proef het seizoen: asperges

Wie aan asperges denkt, denkt aan Limburg. Want in dit schitterende landschap kunt u elk voorjaar zien hoe ze geoogst worden en vervolgens proeven in heerlijke gerechten. Een aanrader!

  • Het aspergeseizoen duurt slechts twee maanden in Nederland.
  • Limburg is de streek van de asperges in Nederland.
  • Proef de heerlijke smaak van de asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd.

Restaurant ONE - Limburg

Chef en eigenaar Edwin Soumang van Restaurant ONE in Roermond spreekt met passie over de culinaire reis op basis van mooie lokale producten die zijn gasten beleven. Lees meer
Categorie: Naar de site

‘Where Chefs Eat’

Het aspergeseizoen

In Nederland duurt het aspergeseizoen ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de vroege lente de kop op, rond in februari of begin maart. Traditioneel worden de asperges geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni.

Asperges uit Limburg

In Nederland worden er op diverse locaties asperges geteeld, maar Limburg is wel het belangrijkste productiegebied voor asperges. In de lente staat Limburg dan ook in het teken van het ‘witte goud’ en kunt u ontdekken hoe ze geteeld en geoogst worden én natuurlijk proeven.

Fiets langs de Limburgse aspergevelden

Ontdek dit voorjaar alles wat u wilt weten over asperges. Zo kunt u tijdens een aspergeroute ontdekken hoe ze geteeld en geoogst worden en ze ook proeven. Deze fietsroute van 47 kilometer begint in Arcen en neemt langs mooie aspergevelden en heerlijke restaurants.
Startpunt: Raadhuisstraat 7 Arcen (lunchroom ’t Zoete Genot)

2 heerlijke restaurants waar u asperges kunt eten:

Limburg is de streek van de asperges in Nederland. In de lente worden staan de asperges dan ook op het menu van vele restaurants in deze streek. Dit zijn onze 2 favorieten:

1. Brienen aan de Maas ★☆☆

Niet voor niets al eens uitgeroepen tot ‘Aspergerestaurant van het jaar’! Bij Brienen aan de Maas eet u in een schitterende omgeving heerlijke aspergegerechten.

Adres: Grotestraat 11, Well

2. In de Witte Dame

In de Witte Dame is een sfeervolle brasserie midden in de aspergestreek. Hier kunt u uit maar liefst twaalf verschillende gerechten kiezen op basis van de lekkerste, verse asperges.

Adres: Pastoor Vullinghsplein 14, Grubbenvorst

Ontdek de vijf lekkerste restaurants met Michelinsterren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De Nederlandse Keuken

Proef en ontdek de pure en (h)eerlijke keuken van Nederland.

Lees meer