© Toa Heftiba via Unsplash
Categorie:Limburg

5x Michelin restaurants in Limburg

Het bourgondische Limburg is bij uitstek de provincie om te genieten van een culinaire avond. We hebben hier een aantal bijzondere restaurants, bekroond door Michelin, voor u op een rijtje gezet.

  • Beleef het culinaire en bourgondische Limburg.
  • Ontdek zelf waarom deze restaurants geroemd worden door Michelin.
  • Laat u verrassen door streekproducten.

1. Beluga Loves You ★☆☆

Niet alleen eten, maar de hele beleving staat hier centraal: geur, kleur en smaak komen allemaal samen, zowel op het bord als in het restaurant. Beluga Loves You is het levenswerk van Hans van Wolde, die naast de Michelinsterren ook diverse andere onderscheidingen kreeg.

Adres: Plein 1992 - No 12, Maastricht

2. Da Vinci ★☆☆

Margo Reuten, chefkok van Da Vinci, is de eerste Nederlandse vrouwelijke kok die ooit twee Michelinsterren ontving. Reuten staat bekend om haar klassieke gerechten met lokale producten. Momenteel heeft Da Vinci één ster.

Adres: Havenstraat 27, Maasbracht

3. Tout a Fait ★☆☆

“Niet meer dan vijf handelingen verricht ik per gerecht. En elk bord zal niet meer dan vijf ingrediënten bevatten,” aldus Bart Ausems van Tout a Fait. Voor zijn gerechten laat hij zich inspireren door wat de natuur hem brengt. Houten tafels en eenvoudige gerechten, maar bereid met de mooiste ingrediënten. Hier kunt u goed en eerlijk eten, mét een Michelinster.

Adres: Sint Bernardusstraat 16-18, Maastricht

4. De Leuf ★☆☆

In een oude Limburgse boerderij, niet ver van Maastricht vindt u restaurant de Leuf van familie van de Bunt. Chefkok Paul van de Bunt overleed in 2014, maar zijn vrouw en zoon zetten met hun team zijn levenswerk voort. Sinds 1996 staat De Leuf al in de lijst van restaurants die met een Michelinster bekroond zijn.

Adres: Dalstraat 2, Ubachsberg

5. One ★☆☆

Wat vroeger een industrieterrein was in de Roerdelta, is nu het bruisende culturele centrum van Roermond. De oude fabriekshal is nu restaurant One. De muren met graffiti laten de geschiedenis van het pand zien. De gerechten daarentegen zijn modern, creatief en verrassend.

Adres: ECI 17, Roermond

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer