© Bierbrouwerij de Koningshoeven
Categorie:Noord-Brabant

Bierbrouwerij de Koningshoeven

Sinds 1880 zijn de monniken gevestigd in de Koningshoeven nabij Tilburg. Een sierlijk klooster, omringd door hoge bomen, goed onderhouden tuinen en een fraaie waterpartij, is tevens één van de zeven trappistenbrouwerijen van de wereld. Wilt u bierbrouwerij de Koningshoeven bezoeken, neem dan een rondleiding door de brouwerij en geniet in het proeflokaal van de La Trappe bieren.

  • Proef ambachtelijk trappistenbier in het proeflokaal binnen de muren van deze abdij.
  • Neem deel aan een excursie of proeverij.
  • Naast bier produceert de abdij ook chocola, brood, kaas, jam en honing.
Adres:
Eindhovenseweg 3
5056RP Berkel-Enschot
Toon locatie in Google Maps

La Trappe bieren

Een authentiek trappisten product moet gebrouwen worden binnen de muren van een Trappistenabdij, onder toezicht van monniken en een deel van de opbrengsten gaat naar goede doelen. Voorbeelden van La Trappe bieren van de Koningshoeven zijn Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist, Bockbier, Isid’or en PUUR. Ieder bier heeft zijn eigen kwaliteiten en in de tuinen van het Trappistenklooster kunt u en uw gezelschap naar hartenlust genieten van deze ambachtelijke bieren.

Kom proeven…

Heeft u ook zo’n dorst gekregen? Stap dan op de fiets en combineer een tocht door het mooie Brabantse landschap met een bezoek aan deze bijzondere brouwerij. Het Trappistenklooster ligt op nog geen kwartier fietsen vanaf het centrum in Tilburg. U kunt uw dorst bijna iedere dag van het jaar lessen tussen 11.00 en 18.00 uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer