© Louis Hansel
Categorie:Noord-Brabant

6x Michelin restaurants in Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft een bijzondere culinaire traditie en dat ziet u dan ook zeker terug in de bekroning van de restaurants met een Michelin ster. De heerlijke streekproducten van asperges, ansjovis tot en met kaviaar worden volop gebruikt door de chef-koks.

  • Ontdek de bijzondere culinaire traditie van Noord-Brabant.
  • De restaurants De Treeswijkhoeve en Tribeca hebben zelfs twee Michelinsterren.
  • Bekijk hier 6 Michelin-sterrenrestaurants van Noord-Brabant.

De sterrenkeukens in Noord-Brabant

De Michelinsterren, die ieder jaar worden uitgereikt, zijn de ultieme waardering voor elk restaurant. Het toont aan dat ze uitblinken in gastronomische kwaliteit en gastvrijheid. In Noord-Brabant is er een mooie lijst van restaurants met Michelinsterren. Sterker nog, Noord-Brabant heeft zelfs twee restaurants met twee sterren.

Ontdek 6 bekroonde restaurants van Noord-Brabant:

1. Wolfslaar ★☆☆

In een koetshuis van het schitterende landgoed Wolfslaar vindt u dit exclusieve restaurant (met Michelin-ster) waar u een bijzondere culinaire avond kunt beleven. Alleen al de schitterende omgeving is het tochtje meer dan waard!

Adres: Landgoed Wolfslaar, Breda 

2. Mijn Keuken ★☆☆

In het chique, voormalig gemeentehuis aan het Marktplein kookt chef-kok Pieter Bosters originele, smaakvolle gerechten volgens een moderne stijl. Sinds 2009 zeer terecht beloond met een Michelin-ster.

Adres: Markt 1, Wouw

3. Zarzo ★☆☆

Kok Adrian Zarzo groeide op in een Spaans dorpje. In Nederland werkte hij voor sterrestaurants als Parkheuvel en de Librije. Bij deze laatste leerde hij ook het sommeliersvak. Alle ervaringen nam Zarzo mee om in 2013 zijn eigen restaurant te openen. En met succes, in 2016 kreeg restaurant Zarzo de eerste Michelinster.

Adres: Bleekweg 7, Eindhoven

4. Sense ★☆☆

Chef-kok Middeldorp zet u bijzondere verfijnde design-gerechtjes voor. U herkent de signatuur van een moderne chef, die met Aziatische invloeden en een samenspel van texturen de hedendaagse keuken helemaal naar zijn hand zet.

Adres: Verwersstraat 58, Den Bosch

5. De Treeswijkhoeve ★★☆

De heerlijkste gerechten, geïnspireerd op de seizoenen en op reizen. Smaken uit Barcelona, Tokio, en Thailand wisselen elkaar af. Met superieure producten worden de meest creatieve gerechten bereid. Gastronomie op topniveau!

Adres: Valkenswaardseweg 14, Waalre

6. Tribeca ★★☆

In een mooi gerestaureerde villa uit 1916 in hartje Heeze, kookt chef-kok Jan Sobecki de meest verfijnde recepten, waarbij traditie en vernieuwing perfect samensmelten. Bij mooi weer kunt u heerlijk op het terras culinair genieten!

Adres: Jan Deckersstraat 7, Heeze

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer