© Shutterstock

Roosendaal, gelegen in het sfeervolle Brabant, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw. En dat zie je terug in het oude centrum en aan de vele historische bouwwerken die er te vinden zijn!

  • Ontdek vele eeuwenoude kerken, historische gevels en bijzondere architectuur.
  • Lees waar je lekker kunt eten in Roosendaal.
  • Huur fietsen en ontdek de mooie natuur van Nationaal Park De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Wat kun je doen in Roosendaal?

Ben je in Roosendaal, dan wil je beslist een kijkje nemen bij enkele van de bijzondere kerken. Bezoek bijvoorbeeld de St. Lambertuskerk, een schitterende 15e eeuwse Gotische kerk met bijzondere glas in lood ramen en unieke beelden. Maar ook de Onze Lieve Vrouwe en de Sint Jan zijn kerken die je zeker wilt bezichtigen.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van West Brabant en Roosendaal? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Museum Tongerlohuys. Het is gevestigd in de voormalige pastorie van de Sint-Janskerk uit 1762 en biedt naast de vaste collectie ook regelmatig mooie exposities. Leuk en leerzaam!

Heb je even genoeg historie en cultuur gezien en wil je even lekker winkelen, dan biedt Roosendaal vele leuke winkelgebieden zoals De Markt of de Raadhuisstraat. Ook een bezoekje aan de Passage, een winkelcentrum in Italiaanse barokstijl, is de moeite waard.

Waar kun je lekker eten in Roosenaal?

Roosendaal heeft talloze lekkere en gezellige restaurants in elke prijsklasse. Om het je makkelijk te maken hebben wij vast een paar restaurants voor u op een rijtje gezet.

1. Restaurant Vroenhout

Sfeervol restaurant, gevestigd in een voormalig klooster. Je eet hier de lekkerste seizoensgebonden gerechten en ook de wijnkaart is beslist bijzonder.

Adres: Vroenhoutseweg 21, Roosendaal

2. Lunchcafé Lente

Ben je op de Markt en heb je trek in een lekkere lunch, dan is Lunchcafé Lente een aanrader. Je kunt er heerlijk op het terras zitten en alles wat ze maken is eenvoudig, maar zeer smaakvol!

Adres: Markt 8, Roosendaal

3. De Pannenkoeken Carrousel

Doe jezelf en de kinderen een plezier! In een gezellig pandje uit 1891 kun je bij de Pannenkoeken Carrousel kiezen uit ruim 170 verschillende pannenkoeken.

Adres: Kade 39, Roosendaal

Bereikbaarheid en parkeren in Roosendaal

Roosendaal ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kun je Roosendaal goed bereiken. Ben je met de auto, let dan op waar je wel en niet kunt parkeren. Het centrum van Roosendaal is grotendeels autoluw en rondom dat gebied geldt betaald parkeren. Ook zijn er vijf parkeergarages in Roosendaal.

Meer in de omgeving

Ben je in Roosendaal en wil je meer van de omgeving zien? Dan hebben wij voor je een aantal tips. Zo is het sfeervolle Breda een stad die je niet wilt missen, maar ook een uitstapje naar Zeeland is een aanrader. Je vindt er mooie stranden, eeuwenoude stadjes en bijzonder goede restaurants!

Outletshopping

Aan de rand van Roosendaal vind je Rosada Factory Outlet. Dé shopspot voor liefhebbers van merkkleding. In dit outletcentrum krijg je tot wel 70% korting! Woon je buiten de EU, dan komt je tevens in aanmerking voor btw-teruggave. Zo wordt winkelen wel heel aantrekkelijk!

Tip van de redactie:

Niet ver van Roosendaal kun je genieten van Nationaal Park De Zoom-Kalmthoutse Heide. Dus huur fietsen of ga wandelen en ontdek de fraaie natuur. Let vooral op de vele bijzondere vogels!

Vond je dit interessant? Ontdek meer