Man jumps over a puddle on Wadden Island Texel
© Sabrina Gaudio via NBTC Mediabank
Categorie:Noord-Holland

Nationaal Park Duinen van Texel

Stap op de fiets en maak een tocht langs de duinen aan de westkant van Texel. Je zult versteld staan hoeveel landschappen aan je voorbij gaan. Duinen, bossen, heidevelden, kwelders en strand vormen tezamen Nationaal Park Duinen van Texel.

  • Duinen, bossen, heide en strand. Nationaal Park De Duinen van Texel is één van de bijzonderste landschappen van Nederland.
  • Spot zeehonden, verschillende vogelsoorten en reptielen.
  • Bezoek je de Duinen van Texel? Mis zeehonden- en bruinvissenopvang Ecomare dan niet.
Adres:
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Minstens zo gevarieerd is de veelheid dieren die u hier kunt zien. Vogels, reptielen, vissen en zoogdieren, waaronder zeehonden, behoren tot de bewoners van dit gebied. Door de sterke invloed van de zee hebben de duinen van Texel een unieke flora, waarin zoet- en zoutwaterplanten door elkaar heen groeien.

De Slufter en Ecomare

Binnen het duingebied van Texel liggen diverse bijzondere natuurgebieden, zoals de zandplaat de Hors, de Texelse bossen en de Slufter. De laatst genoemde is een duinvallei die in contact staat met de Noordzee. De kreken in dit gebied lopen vol bij hoogwater en leeg bij laagwater. De Slufter heeft een bijzondere vegetatie en is een belangrijke broedplaats voor veel vogelsoorten.

Wil je alles weten over de bijzondere natuur van de Wadden dan moet je beslist een bezoek brengen aan Ecomare. Ecomare is een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark. Heb je vragen over het natuurgebied of de Wadden dan kan je hier terecht. Verder worden hier wandelkaarten verstrekt en zijn er excursies voor jong en oud.

Waddeneiland Texel

Het hele jaar door trekt Texel veel toerisme dat komt uitwaaien op het Waddeneiland Texel. De recreatieve voorzieningen zijn hierop aangepast en je kan er vanuit gaan dat de wandel-, fiets- en ruiterpaden er prachtig bij liggen. Ook aan horecavoorzieningen, accommodaties en activiteiten is geen gebrek en de lokale VVV helpt je graag met het samenstellen van een mooi programma.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer