Categorie:Noord-Holland

Fietsroute ‘Rondom Watergang’ (35 km)

Een heerlijke fietsroute voor iedereen die een dagje de hectiek van Amsterdam wil ontvluchten. De Rondom Watergang-route loopt door het Nationaal Landschap Laag Holland en toont u een waterrijk gebied vol vaarten, plassen, molens en weilanden; een landschap zoals u dat kent van de ansichtkaarten.

  • Ontsnap de drukte en fiets door het mooie, waterrijke natuurgebied boven Amsterdam.
  • Bekijk de authentieke dorpjes als Monnickendam, Zuiderwoude en Broek in Waterland.

Deze fietsknooppunten-route begint in het landelijke Twiske, waar u met een beetje geluk de mooie Twiskemolen in actie kunt zien. Vervolgens fietst u langs natuurgebied Ilperveld met z’n sloten, plassen, rietkragen en weilanden vol grazende koeien en schapen. En, wie van vogels houdt is hier zeker aan het goede adres, want Ilperveld staat bekend om zijn vele soorten weidevogels.

Lekker lunchen

Bent u toe aan een pauze met een hapje en een drankje, dan komt het authentieke Monnickendam als geroepen. Na de lunch kunt u een bezoek brengen aan Museum de Speeltoren of fietst u verder langs de Gouwzee met een fraai uitzicht op het eilandje Marken. Tot slot leidt de route door de veenweidegebieden van Waterland-Oost. Onderweg komt u langs oude dorpjes als Zuiderwoude en Broek in Waterland met karakteristieke houten huizen. In dit laatste dorpje is een bezoek aan de Broekerkerk zeker een aanrader!

De adressen die u onderweg passeert:

  • Twiskemolen, tussen Landsmeer en Oostzaan
  • Museum de Speeltoren, Noordeinde 4, Monnickendam
  • Broekerkerk, Roomeinde 6, 1151 AN Broek in Waterland

Praktische informatie:

  • Aantal kilometers: 35
  • Begin- en eindpunt: De Rondom Watergang-route begint en eindigt in Landsmeer, maar u kunt de route ook op een andere plaats beginnen.
  • U kunt het fietsknooppuntennetwerk van ‘Laag Holland’ volgen. U volgt de knooppunten: 20-19-16-15-21-pontveer--22-2-55-54-57-1-38-37-pontveer-36-4-20.
Categorie: Lezen

Laag Holland

Een Hollandser plaatje dan het Nationaal Landschap Laag Holland kan je niet vinden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer