Steamtram and yellow red tulips
© Benno's fotografie via Holland boven Amsterdam
Categorie:Noord-Holland

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Maak de spannendste tijdreis van Nederland langs de historische steden van Noord-Holland; Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en leer alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

  • Maak de spannendste tijdreis met boot en stoomtram en geniet van het avontuur!
  • Ontdek de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.
  • Beleef en ontdek de historische driehoek van Noord-Holland.
Iets boven Amsterdam vindt u de ‘historische driehoek’ Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. En hier, beginnend in Hoorn, start uw bijzondere rit. U hoort de stoom sissen, de rustige cadans van de wielen over de voormalige spoorweg naar Medemblik. Aangekomen in Medemblik stapt u aan boord van het museumschip Friesland en vaart u over het Ijsselmeer richting Enkhuizen.

Stoomsafari

Vanuit Enkhuizen reist u terug naar Hoorn met de reguliere NS treindienst. Bij het station van Hoorn vindt u het museum waar u onder meer originele locomotieven en rijtuigen kunt bekijken. Voor kinderen is er de Stoomsafari; een speurtocht waar zij meer leren over de historie van de stoomtram.

Tickets en prijzen

Net als vroeger koopt u uw kaartje bij het loket van de stoomtramstations of aan boord van de boot. Een dagkaart kost voor volwassenen 21 euro en voor kinderen 15,80 euro (prijswijzingen voorbehouden).

Praktische informatie:

  • U kunt op 3 plaatsen opstappen: van Dedemstraat 8 in Hoorn, Dam 2 (busstation Connexion) in Medemblik en Tritondam 5 (tegenover het NS-station) in Enkhuizen.
  • Het museum in Hoorn is op alle rijdagen geopend vanaf 1,5 uur vóór vertrek van de stoomtram tot 1,5 uur na aankomst van de laatste stoomtram.
  • De historische driehoek (Hoorn, Medemblik en Enkhuizen) ligt op zo’n veertig kilometer boven Amsterdam en is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.
  • De museumstoomtram rijdt het grootste deel van het jaar. Wilt u onderweg genieten van de schitterende bollenvelden in bloei, zorg dan dat u de reis in het voorjaar maakt. Bekijk de volledige dienstregeling hier.


Veelgestelde vragenBekijk deze video: Historische Driehoek

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer