© Paul Ridderhof
Categorie:Noord-Holland

Museum voor Beeld & Geluid

In het Museum voor Beeld & Geluid mogen kinderen zoveel televisie kijken als ze zelf willen. En een radioshow opzetten, het journaal presenteren en filmscènes monteren. Hier zie je wat er allemaal achter de schermen gebeurt voordat een film, serie of show uitgezonden kan worden.

  • Het grootste media-archief van Europa.
  • Een uniek beeld op 100 jaar audio visuele media.
  • Ontdek de wereld van media en ga zelf aan de slag in de experience!
Adres:
Media Parkboulevard 1
1217WE Hilversum
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Werken in een studio

Op het Mediapark in Hilversum maak je een ontdekkingstocht door de geschiedenis van radio, televisie en speciale effecten. De collectie van het Museum voor Beeld & Geluid bevat meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek en wordt dagelijks aangevuld. Het museum is ingedeeld in verschillende paviljoens en overal is iets anders te beleven. In het ‘Sterrenpaviljoen’ draait alles om amusementprogramma’s, shows, quizzen en soaps. In ‘Achter de schermen’ mogen bezoekers zelf aan de slag in een hightech studio. Word je cameraman, presentator, dj of regisseur? Of liever acteur in een echt soap-decor uit Goede Tijden, Slechte Tijden?

Illusie en terug in de tijd

Het Museum voor Beeld & Geluid is een ideaal ontdekmuseum voor kinderen. In paviljoen ‘De Betovering’ wordt het onmogelijke mogelijk met behulp van illusie en special effects. Hier kun je je eigen foto schminken en achtervolgingsscènes monteren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer