© Donaldb via Shutterstock

Naarden is een prachtige vestingstad in het groene Gooi en een van de best geconserveerde vestingsteden van Europa. Naarden speelde een cruciale rol als verdedigingswerk in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is tegenwoordig een stad vol adembenemend monumenten.

  • Naarden is een van de best geconserveerde vestingsteden van Europa.
  • Wandel over de eeuwenoude verdedigingswerken.
  • Bekijk de historische gebouwen en monumenten van Naarden.

Hoogtepunten van Naarden

De vesting van Naarden is gebouwd in de vorm van een ster. Wandel over de eeuwenoude verdedigingswerken en bewonder de bastions, grachten, verhogingen en stadspoorten. Bezoek ook het Nederlands Vestigingsmuseum om meer te weten te komen over de functionaliteiten van en het leven in de vesting.

Naarden telt ook tal van historische gebouwen en monumenten, zoals het Spaanse Huis, het stadhuis en de Sint-Vituskerk, waar jaarlijks de Matthäus Passion wordt opgevoerd.

Bezoek Naarden

De prachtige vestingstad Naarden leent zich uitstekend voor een dagje uit. Bezoek de verdedigingswerken, het Nederlands Vestigingsmuseum, de historische binnenstad en de groene omgeving. Mocht u ooit de kans krijgen dan is een bezoek aan de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Sint-Vituskerk in Naarden zeer aan te bevelen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer