© Singer Laren

Museum Singer Laren is uniek, particulier cultureel erfgoed en bestaat uit een museum, theater en een beeldentuin. Het museum is gevestigd in een prachtige villa in het lommerrijke Laren. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw ‘Villa De Wilde Zwanen’ en sindsdien is het uitgegroeid tot wat het nu is.

  • Bekijk de kunstcollectie van het echtpaar William en Anna Singer.
  • Museum, theater en beeldentuin in één.
  • Een plek om samen te komen en de kunsten te vieren.

William en Anna Singer kwamen in 1901 vanuit Amerika naar Parijs waar William aan de Académie Julian studeerde. Hij hield van schilderen in de natuur en in 1902 verhuisden ze naar het kunstenaarsdorp Laren. Hier bouwden ze Villa de Wilde Zwanen waar ze vele bevriende kunstenaars ontvingen. Samen bouwden ze een indrukwekkende kunstverzameling op van kunstenaars uit hun grote netwerk.

Na Williams overlijden liet zijn weduwe een museum en theater aan de villa bouwen. Hiermee werd Singer Laren in 1956 een feit.

Beeldentuin

Nadat in 2017 het nieuwe theatergebouw in gebruik was genomen, ontstond de behoefte aan een nieuwe beeldentuin. Een van de meest beroemde tuinontwerpers van Nederland, Piet Oudolf, tekende het ontwerp. In de beeldentuin vindt je diverse grassen en vaste planten die de beelden op hun voordeligst uit laten komen.

De beeldentuin is gratis toegankelijk en geschikt voor mindervaliden.

Bereikbaarheid Singer Laren

Singer Laren is gelegen in het lommerrijke Laren op de grens van de provincies Noord-Holland en Utrecht, op slechts 30 autominuten van Amsterdam en dicht in de buurt van Hilversum en Paleis Soestdijk.

Singer Laren heeft diverse voorzieningen voor mensen met een beperking en families met kinderen. Bij iedere tentoonstelling wordt een audiotour ontwikkeld. Je kan hier gratis gebruik van maken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer