City centre Zaandam by night
© Peter Hessels

Niet ver van Amsterdam, gelegen aan rivier de Zaan, vindt u Zaandam. Zaandam is een middelgrote stad in Noord-Holland. Het staat bekend om de Zaanse Schans, rivier de Zaan en de jaarlijkse Dam tot Dam hardloopwedstrijd van Amsterdam naar Zaandam. Kortom, een fantastische bestemming in elk seizoen!

  • Bezoek Zaandam op de fiets tijdens een fietsvakantie
  • Op slechts 10 minuten van Amsterdam
  • Verblijf in het hotel met een van meest markante gevels van Nederland
Adres:
Stadhuisplein 96
Zaandam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Wat kunt u doen in Zaandam?

Het meest bekend is Zaandam natuurlijk van de Zaanse Schans. Op de Zaanse Schans herleven de 18e en 19e eeuw. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol authentieke houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, snuffel rond in de winkeltjes of kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. De Zaanse Schans is dagelijks gratis te bezoeken.

Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje is gevestigd in het centrum van Zaandam. Het is één van de oudste houten huisjes van Nederland (gebouwd in 1632) en bevat een schat aan herinneringen. Tsaar Peter de Grote verbleef er in 1697 voordat hij vertrok naar de V.O.C. werven in Amsterdam. Met dit korte verblijf bezorgde hij het nederige houten arbeidershuisje zijn naam en wereldfaam. Om het huisje tegen de elementen te beschermen, is er in 1823 een stenen omhulsel omheen gebouwd.

Accommodatie en omgeving Zaandam

Voor uw verblijf in Zaandam kunt u kiezen uit diverse hotels zoals het viersterrenhotel met de unieke gevel van 70 gestapelde Zaanse huisjes.

Zaandam ligt vlakbij Amsterdam en daarom een prefecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Noord-Holland. Maak een fietstocht door de Beemster of maak een wandeling over de Zaanse Schans. Bezoek op vrijdag de Kaasmarkt in Alkmaar en pak de trein voor een dagje Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer