© Susanne Pälmer
Categorie:Noord-Holland

ZeeVerse Vismarkt Den Oever

Op de ZeeVerse Vismarkt kun je rechtstreeks, dus zonder tussenhandel, de vangsten van Wieringer vissers kopen. De Wieringers vissen met kleinere schepen op een duurzame ambachtelijke manier. In de zomer kun je de vissersschepen van dichtbij bekijken of een rondvaart op zee maken. Ook kun je leren netten boeten (repareren) of een kookdemonstratie volgen, waarbij je nieuwe manieren leert om vis te bereiden.

  • Elke zaterdagochtend vismarkt.
  • Koop de verse vis direct van de visser!
  • Bekijk de vissersschepen van dichtbij of maak een rondvaart.
Adres:
Havenkade 1
1779GT Den Oever
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Van tong tot poon

Op de markt vindt u een assortiment van de meest verse vis die op dat moment in Nederland verkrijgbaar is. Denk hierbij aan tong, schol, langoustines, poon en zeeduivel. Niet elke vissoort is doorlopend verkrijgbaar. Omdat sommige soorten in bepaalde perioden niet optimaal van smaak zijn, maken de vissers een eerste selectie voor je.

Zaterdagochtend

De ZeeVerse Vismarkt wordt iedere zaterdagochtend van 08.30 uur tot 12.00 uur gehouden. Alleen als de vissersschepen wegens slecht weer aan de kant moeten blijven en dus niets kunnen vangen, is de markt op zaterdag gesloten.

Bereikbaarheid vismarkt

Den Oever ligt aan de voet van De Afsluitdijk tussen de kop van Noord Holland en Friesland. Ook vanuit Flevoland is de markt goed te bereiken via de dijk Lelystad - Enkhuizen. Vanaf de A7 rijdt u in een paar minuten naar de haven in Den Oever.

Vond je dit interessant? Ontdek meer