View of castle Warmelo
Categorie:Overijssel

Fietsroute Herikerberg, Twente (40,7 km)

Herikerberg, een prachtige heuvel in de gemeente Hof van Twente, is één van de vele mooie plekjes die u bezoekt tijdens deze heerlijke fiets tocht door het mooie Twentse land. Vanuit het authentieke dorpje Markelo fietst u door bossen en over heidevelden en komt u heerlijk tot rust in de mooiste natuur die u zich voor kunt stellen.

  • Fiets over de Herikerberg.
  • Geniet van de prachtige bossen en heidevelden.
  • Maak een pitstop bij Landhuis de Herikerberg voor een hapje of drankje.

Hollands Schwarzwald

U fietst langs vele mooie landgoederen, havezaten en kastelen waar u een kijkje kunt nemen. Ook het eeuwenoude plaatsje Rijssen, vooral bekend van het Hollands Schwarzwald is de moeite waard om even aan te doen. Daarnaast maken een bezoekje aan de Pelmolen Ter Horst (Pelmolenpad 9, Rijssen) en Havezate de Oosterhof (Kasteellaan 1, Rijssen) deze tocht beslist de moeite waard.

Tijd voor ontspanning...

Bent u na alle indrukken toe aan een beetje ontspanning, dan is Landhuis de Herikerberg een aanrader. Hier kunt u heerlijk lunchen of dineren in Bistro Charlz. En mocht u na al dat lekkers en die heerlijke wijnen liever niet meer op de fiets stappen, dan kunt u hier ook een meer dan stijlvolle kamer boeken. Adres: Goorseweg 58 Markelo.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Vond je dit interessant? Ontdek meer