Museum No Hero, Delden
© Museum No Hero
Categorie:Overijssel

Museum No Hero

Museum No Hero in Overijssel toont beeldende kunst uit vijf werelddelen en vijf eeuwen kunstgeschiedenis. Het museum draait het niet alleen om kunst, de ervaring van de bezoeker centraal. In dit unieke museum beleeft u kunstwerken vanuit het perspectief van een ander, van kunsthistorici tot kinderen.

  • Bekijk kunst vanuit het perspectief van een kunsthistoricus, een verzamelaar, een filosoof of een kind.
  • Ontdek werken uit vijf verschillende continenten en vijf eeuwen kunstgeschiedenis.
  • Bij Museum No Hero staat de mens centraal.
Adres:
Hengelosestraat 2-4
7491BR Delden
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Er bestaat geen goede of foute kunstbeleving in Museum No Hero. Plezier en ontspanning gaan in hier hand in hand met verdieping en beleving. No Hero onderscheid zichzelf van andere musea in Nederland door kunst uit alle vijf de continenten en vijf eeuwen te tonen. Met een internationale visie op kunst wil het museum bezoekers een breder perspectief op de wereld geven.

De collectie

De collectie van priv√©verzamelaar Geert Steinmeijer vormt de basis van de collectie die te zien is in Museum No Hero, aangevuld met bruiklenen uit andere collecties. De verzameling van Geert laat zich niet beperken door geografische en historische grenzen. De verzameling gaat dwars door de kunstgeschiedenis heen. Het resultaat is een bijzonder en uiteenlopend museum waar de liefde voor kunst centraal staat.

Monumentaal gebouw

Het monumentale pand waarin Museum No Hero zich bevindt, is bijna 300 jaar oud en heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Een woonhuis, rechtbank, hotel, gemeentehuis en - van 1840 tot 1993 - rentmeesterij van Kasteel Twickel Tussen 2015 en 2017 is het historische gebouw gerenoveerd om het geschikt te maken als museum.

Meer in de omgeving

Delden is een gezellige stad met een prachtige historische stadskern uit 1333. Van mei tot en met oktober en op de eerste zaterdag van de maand tijdens de Streekmarkt Twente kunt u om 13.30 bij de lokale VVV (Langestraat 23) terecht voor een stadswandeling. Of bezoek Rijksmuseum Twenthe in Enschede als uw honger naar kunst na een bezoek aan No Hero nog niet is gestild.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer