IJsseldelta
Categorie:Overijssel

Pontjesroute Overijssel (19 km)

Volgens velen is de IJssel de mooiste rivier van Nederland, en dat is niet geheel ten onrechte. Met z'n mooie uiterwaarden, het stromende water, de natuurgebieden en de gezellige drukte op het water is deze rivier inderdaad een waar spektakel. Dus, bent u toe aan een lekker stukje fietsen, dan is de Pontjesroute langs de IJssel beslist een aanrader.

  • Fiets langs de IJssel in Overijssel.
  • Bewonder de prachtige vergezichten.
  • Geniet onderweg van lunch of diner bij 't Arsenaal.

Idyllische vergezichten

Langs de IJssel vindt u volop moois; van de bunkers en kazematten van de IJssellinie, de idyllische plaatsjes Olst en Wijhe, en volop plekjes langs de waterkant waar u heerlijk met de voeten in de IJssel tot rust kunt komen. Ook een aanrader is om de IJssel eens over te steken met één van de veren om het Sallandse IJssel-panorama eens van de andere kant te bekijken.

Culinair ommetje

Fietsen langs de IJssel is een schitterende ervaring, zeker in het voorjaar of in de zomer. Wilt u onderweg of na afloop genieten van een lekkere lunch of diner, dan is een ommetje naar Deventer zeker een aanrader. U kunt hier kiezen uit vele lekkere restaurants, maar een culinaire aanrader voor de fijnproever is zeker 't Arsenaal aan de Nieuwe Markt 33-34. Veel plezier!

Bekijk of download deze fietsroute

Vond je dit interessant? Ontdek meer