Pandhof Dom in Utrecht
© ellen26 via Pixabay

Waarom gaan?

Het mag dan wel de kleinste provincie van Nederland zijn, provincie Utrecht heeft vele natuurgebieden en bijzondere kastelen die u kunt bezoeken. Sla ook de sfeervolle steden Utrecht en Amersfoort niet over. Populaire plaatsen in provincie Utrecht zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

In deze provincie zijn veel kastelen en buitenplaatsen met schitterende landgoederen. U kunt er soms op heel bijzondere plekken eten en drinken of overnachten. In de stad Utrecht zitten de cafés en restaurants dicht bij elkaar. Vooral rondom de Oude Gracht is het sfeervol met terrassen en werfkelders aan het water.

Dineer vorstelijk in een kasteel of op een landgoed. Bezoek de mooiste plekken en geniet van elegante diners in een majesteitelijke omgeving.

Overnachten

Ontdek de provincie Utrecht

In het hart van Nederland vindt u de provincie Utrecht. Het is de kleinste provincie, maar het heeft veel te bieden. Steden, pittoreske dorpjes, afwisselende natuur, maar ook attracties en musea.

Historische steden
De gelijknamige hoofdstad van de provincie Utrecht is gebouwd rondom de Domkerk. De stad staat bekend om de vele grachten met werfkelders, terrasjes, restaurants en vele winkelstraten. Ook Amersfoort heeft een indrukwekkend historisch stadscentrum met grachten en middeleeuwse stadsmuren.

Ontdek provincie Utrecht per fiets
De omgeving leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Er zijn diverse fietsvakanties door deze provincie zoals de Oude Steden Tour of de IJsselmeer en Noordzee Route.

Provincie Utrecht met kinderen
Voor kinderen is er een hoop te doen in deze provincie. U kunt naar dierenparken als Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort. Of het Nijntje Museum waar peuters de wereld van het beroemde konijntje kunnen ontdekken.

Bereikbaarheid van de provincie Utrecht
Vanaf Amsterdam en Schiphol pakt u gemakkelijk de trein naar de hoofdstad Utrecht. U bent er al binnen een half uur. Vanwege de centrale ligging gaan er vanaf en naar station Utrecht Centraal naar veel steden rechtstreekse treinen. Ook is er een uitgebreid netwerk van bussen.

Categorie: Kastelen

Kastelen in Utrecht

Utrecht is de provincie als u de oude kastelen wilt ontdekken. Bezoek het deftige Kasteel de Haar, het koninklijke Paleis Soestdijk of statige Kasteel Amerongen.

Categorie: Natuurgebieden

Natuurgebieden in Utrecht

Geniet van de natuur in Utrecht: Hollandse weide in het Groene Hart, bos op de Utrechtse Heuvelrug en watersport in de Vinkeveense en Loosdrechtse plassen.

Veelgestelde vragen

Waar is wat?