© MPPhotograph
Categorie:Utrecht

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een van de karakteristieke glooiingen in het landschap, die is achtergelaten door de voorlaatste ijstijd van zo’n 130.000 jaar geleden. Een groot deel van dit 30 kilometer brede Nationaal Park bestaat uit dennenbos en loofbos. Als u meer naar het westen gaat, kunt u genieten van uitgestrekte vlaktes met heide, meren, graslanden en zandverstuivingen.
Adres:
Veenseweg 8
3958ET Amerongen
Toon locatie in Google Maps

Flora en fauna van de Heuvelrug

Tussen de bomen van de Utrechtse Heuvelrug leeft een weelde aan flora en fauna. Reeën, spechten, vossen, boommarters vleermuizen, vuurgoudhaantjes, appelvinken en diverse roofvogels komen hier voor. Ook de das komt in dit gebied voor, maar u moet veel geluk hebben om een van deze schuwe beesten te vinden.

De heide, grasvelden en plassen rondom de Utrechtse Heuvelrug bieden een schat aan kruiden, bloemen, grassen, mossen, bessen, vogels, reptielen, vlinders en libellen. U kunt alle landschappen van het natuurgebied te voet of te fiets verkennen.

Dorpen en kastelen

U kunt een bezoek aan Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug uitstekend combineren met een overnachting in een van de nabijgelegen dorpen; Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn, Maarsbergen en Overberg. De dorpen hebben een rijke geschiedenis en u kunt er veel cultuurhistorische monumenten ontdekken.

Voor een verblijf in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug hoeft u niet lang te zoeken. Er zijn allerlei accommodaties te vinden in dit gebied, uiteenlopend van eenvoudige campings tot sterrenhotels. Wilt u uw programma uitbreiden met andere activiteiten dan kunt u kiezen uit een rijk aanbod van musea, markten, kastelen, landgoederen en kinderactiviteiten in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en in de stad Utrecht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer