© Julia700702 via Shutterstock
Categorie:Utrecht

Amersfoort

Bezoek Amersfoort en geniet van het Mondriaanhuis, de Onze Lieve Vrouwentoren, stadspoort de Koppelpoort en gezellige winkelstraten.

  • Ontdek Amersfoort en bekijk de Onze Lieve Vrouwentoren.
  • Bezoek het Mondriaanhuis.
  • Drink een biertje in stadsbrouwerij De Drie Ringen.

Grachten en gezelligheid

Als u door het centrum van Amersfoort wandelt, ontdekt u een eeuwenoud stratenpatroon en kunt u zich vergapen aan historische gebouwen en goed onderhouden monumenten. Het is een prachtige, compacte binnenstad die zich uitstekend leent voor een dagje uit. Mede door de schitterende binnenstad, fraaie grachten, een geweldig winkelaanbod en gezellige terrassen en horeca trekt Amersfoort jaarlijks meer dan een miljoen dagjesmensen aan.

Mondriaan in Amersfoort

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is misschien wel het culturele hoogtepunt van de stad. Hier kunt u een kijkje nemen in het geboortehuis van Piet Mondriaan, waar u naast een aantal van zijn vroege werken een replica van zijn Parijse atelier vindt.

Meer kunst en cultuur staat opgesteld in het stadsmuseum Flehite. Breng verder ook een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwentoren, één van de grootste kerktorens van Nederland, en de prachtige stadspoort; de Koppelpoort. Vervolg uw wandeling langs de Muurhuizen, waar huizen zijn gebouwd op de voormalige stadsmuur.

Horeca Amersfoort

Sinds de middeleeuwen heeft Amersfoort een reputatie op het gebied van bierbrouwen. Sluit de dag daarom af met een biertje in stadsbrouwerij De Drie Ringen of een van de oudste cafés van Amersfoort ‘In Den Grooten Slock’. Daarnaast bruist de stad het hele jaar door vanwege de vele festivals en evenementen die er plaats vinden. Met name in de zomermaanden gaat er bijna geen weekend voorbij dat er niet iets bijzonders te doen is.

Bereikbaarheid en parkeren in Amersfoort

Amersfoort ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Amersfoort kunt u gratis parkeren op P+R-terreinen vlakbij NS-stations. U kunt uw auto daar parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer.In de binnenstad zijn er voldoende overdekte parkeergarages.

Ontdek uniek Unesco Werelderfgoed en andere iconen van De Stijl in Utrecht.

Meer in de omgeving

Niet ver van Amersfoort vindt u niet alleen de Domstad Utrecht waar u heerlijk kunt winkelen, maar ook Hilversum en Harderwijk. Wilt u liever even de stad uit, huur dan een fiets en maak een mooie route door het groene hart van Nederland. Ook een bezoek aan Dierenpark Amersfoort is zeker de moeite waard!

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer