© Your Captain Luchtfotografie
Categorie:Utrecht

Fietsroute ‘de grote polderroute’ (39 km)

De Grote Polderroute is een heerlijke fietstocht door het groene hart van Nederland. Fietsend over de Eemdijk heeft u een mooi uitzicht op Flevoland.

  • Fiets door mooie natuur rondom Utrecht.
  • Ontdek de weidegebieden en polders bij Eemdijk.
  • Breng een bezoek aan Koninklijk Paleis Soestdijk.

Natuur en cultuur

Bent u op bezoek in Utrecht en wilt wat van de omgeving zien, dan is een mooie fietstocht ideaal. Want rondom Utrecht kunt u volop genieten van de mooiste natuur. Bijvoorbeeld langs de grote polderroute, die u meeneemt langs mooie natuur en cultuur.

Paleis Soestdijk

De route start in Amersfoort van waaruit u naar Soest fietst met het mooie Paleis Soestdijk van onze vroegere koningin Juliana. Na Soest gaat u richting Baarn omdaar het stille poldergebied in te gaan. Uitgestrekte velden met mooie natuur; dat is het beeld van de Eempolder.

Weidegebied

U steekt met het pontje de rivier de Eem over. Wanneer u op de Eemdijk fietst kunt u zelfs uitkijken op Flevoland. Aan het einde van de Eemdijk, slaat u af en gaat u al richting het einde van de route. De laatste kilometers fietst u door een groen weidegebied om uit te komen op uw startpunt in Amersfoort.

Praktische informatie:

Aantal kilometers: 39 Knooppunten:  60, 59, 69, 68, 67, 65, 64, 17, 15, 14, 08, 12, 11, 03, 05, 04, 73, 10, 89 Beginpunt en eindpunt: Amsterdamseweg 139, Amersfoort

De adressen die u onderweg passeert:

1) Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, Baarn 2) Restaurant Eemlust, Eemweg 72, Baarn 3) Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, Baarn 4) Restaurant Het Oude Raadhuis Eemnes, Wakkerendijk 30, Eemnes

Let op! Het befaamde pontje over de Eem vaart van maart tot en met oktober. Van november tot en met februari én op zondags vaart het pontje niet.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Young woman bicycle on a wind blown dike in Holland, wind turbines in the background

Cycling Lifestyle – Waarom fietsen in ons DNA verankerd zit

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

Lees meer