© Aerovista Luchtfotografie via Shutterstock
Categorie:Utrecht

Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn is privébezit van Prinses Beatrix. Ze kocht het kasteel in 1959 en liet het renoveren. Vanaf 1963 woonde zij daar met Prins Claus en haar drie zoons tot ze in 1981 verhuisden naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Begin 2014 heeft Prinses Beatrix weer haar intrek genomen in het kasteel. Kasteel Drakensteyn ligt in een bosrijk gebied nabij het dorp Lage Vuursche in de gemeente Baarn.

  • Wandel of fiets in de buurt van de woning van Prinses Beatrix.
  • Geniet van de rust en de ruimte in de bossen van Lage Vuursche.
  • Eet een pannenkoek in een van de vele pannenkoekenrestaurants.

Veel historie, veel sfeer

Omringd door 20 hectare bos ligt Kasteel Drakensteyn goed verscholen in de provincie Utrecht. Drakensteyn is een betrekkelijk klein kasteel met een intieme sfeer. Het is gebouwd in een Hollands-Klassieke stijl met een markante achthoek. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar 1360.

Prinses Beatrix terug naar Kasteel Drakensteyn

Na de troonswisseling in 2013, waarbij Koning Willem-Alexander zijn moeder opvolgde, heeft Prinses Beatrix besloten terug te keren naar Kasteel Drakensteyn. Het kasteel bezoeken is dan ook niet mogelijk, maar dat neemt niet weg dat een kijkje in de omgeving, waar nog vele andere kastelen en paleizen staan, zeker de moeite waard is.

Bezoek Lage Vuursche

Vanaf de VVV in Lage Vuursche lopen een aantal fietstochten langs de paleizen en kastelen in de omgeving, nationaal landschap de Eempolder en de bossen en heides van nationaal park Utrechtse Heuvelrug. U passeert ook zeker Paleis Soestdijk dat op een steenworp afstand ligt van kasteel Drakensteyn.

Tip: Het dorpje Lage Vuursche heeft een beschermd dorpsgezicht en maar liefst vier pannenkoekenrestaurants, waar mensen uit de wijde omgeving op afkomen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer