Kasteel Groeneveld, Baarn
© Wouter Borre Productions via Staatsbosbeheer
Categorie:Utrecht

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is een 18de-eeuws landhuis in Baarn. Marcus Mamuchet liet dit buitenhuis in 1703 bouwen om tijdens de zomer de drukte van de stad te vergeten. Na zijn overlijden kwam het in handen van Lucas van der Dussen, die in 1760 uitgebreid met twee halfronde vleugels. In de jaren die volgden zijn de tuin en het park verder ontwikkeld in Engelse landschapstijl. Tevens kun je een bezoek brengen aan een van de drie xylotheken, een houtverzameling van verschillende bomen.

  • Bezoek Kasteel Groeneveld, een achttiende eeuws landhuis.
  • Kinderen ontdekken het kasteel met een speurtocht.
  • Wandel met een boswachter door de prachtige parktuin.
Adres:
Groeneveld 2
3744ML Baarn
Toon locatie in Google Maps

Speurtochten en klassieke muziek

In het kasteel en bijbehorende tuin worden het hele jaar tentoonstellingen gehouden voor jong en oud. Tijdens een speurtocht ontdekken kinderen alle hoeken en gaten van het kasteel. Daarnaast worden in het kasteel regelmatig klassieke concerten georganiseerd. Honger gekregen? Van 11.00 tot 17.00 worden in het grand café in het voormalig koetshuis de lekkerste biologische streekproducten op tafel gezet.

Wandelen en fietsen rondom het kasteel

Onder leiding van een echte houtvester kan de omgeving rond het kasteel verkend worden. Het prachtige park van Groeneveld heeft een bloementuin en een restaurant met terras. De parktuin werd aangelegd in de strenge Hollandse Barokke stijl, afgeleid van de Franse Stijl. Kenmerkend zijn de geometrische vormen. Een aantal lange wandel- en fietsroutes komt langs Kasteel Groeneveld. In samenwerking met Staatsbosbeheer worden wandelingen met de boswachter georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer