© Slot Zuylen
Categorie:Utrecht

Slot Zuylen

Slot Zuylen is rond 1520 gebouwd op middeleeuwse ruïnes in het plaatsje Oud Zuilen, vlakbij Utrecht. Het was oorspronkelijk aan alle kanten door water omgeven en slechts toegankelijk via een bruggetje. Uiteindelijk werd een park in Engelse landschapsstijl aangelegd en een prieeltje in het bos geplaatst. De laatste verbouwing van Slot Zuylen vond plaats in 1752 toen het slot werd herbouwd tot een landhuis aan de Vecht. Bezoek je het slot vandaag, dan waan je je in de achttiende eeuw.

  • Geniet van de grote collectie schilderijen, meubilair en wandkleden.
  • Een aantal kamers is nog net zo ingericht als in de achttiende eeuw.
  • Wandel door de bijzondere Engelse landschapstuin.
Adres:
Tournooiveld 1
3611AS Oud-Zuilen
Toon locatie in Google Maps

Familie van Tuyll

Het slot herbergt nu de Zuylen-verzameling. Deze verzameling geeft een overzicht van drie eeuwen bewoning door de familie Van Tuyll van Serooskerken. De collectie bestaat uit porselein, glaswerk, schilderijen, meubilair en wandkleden. Een aantal kamers is ingericht zoals in de tijd dat de bekende schrijfster Belle van Zuylen op het slot woonde. De tuin, met de beroemde slangenmuur, is gedeeltelijk aangelegd in de Engelse landschapsstijl.

De tuinen van Slot Zuylen

Je kunt prachtige wandelingen maken in de tuinen van Slot Zuylen. In de zomer kun je dit onder begeleiding van een gids doen, die je meer vertelt over stijlelementen uit verschillende eeuwen. Regelmatig worden er ook tuindagen georganiseerd waar met vrijwilligers wordt gewerkt aan het onderhoud van de tuinen.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer