© Michiel Verbeek via Wikimedia Commons
Categorie:Utrecht

Veenendaal

Veenendaal, in de provincie Utrecht, is een mooie stad aan de Utrechtse Heuvelrug. U vindt er fraaie monumenten en volop schitterende natuur rondom.

  • Ontdek Veenendaal en bezoek monumenten als de Oude Kerk of stellingmolen ‘de Vriendschap’.
  • Ga heerlijk winkelen in het gezellige centrum.
  • Lees hier meer over bereikbaarheid en parkeren in Veenendaal.

Wat is er te doen in Veenendaal?

Houdt u van cultuur, dan is er in Veendaal voldoende te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Oude Kerk, of Sint-Salvatorkerk, aan de markt. Deze laatgotische kerk werd in 1566 in gebruik genomen en is nog altijd even mooi.

Maar ook de oude stellingmolen ‘de Vriendschap’ is een bezoekje waard. Hier werd vroeger het koren gemalen en ook vandaag de dag is de molen nog regelmatig in gebruik.

Naast culturele hoogtepunten kunt u in Veenendaal ook goed terecht voor een middagje winkelen. U kunt terecht in De Hoofdstraat, de Hoogstraat en de Markt. Bij de Passage, Corridor en Scheepjeshof zijn de winkelstraten deels overdekt.

Waar kunt u lekker eten in Veenendaal?

Een van de best aangeschreven restaurants in Veenendaal is het Bite. Gelegen aan de mooie Brouwersgracht (nummer 168), eet u hier heerlijke internationale gerechten. Een andere aanrader is het Griekse restaurant Attica (adres: J G Sandbrinkstraat 43). Wilt u lekker en eenvoudig eten op een mooie locatie, dan is Grand Café de Markt (adres: Markt 7) een prima keuze.

Bereikbaarheid en parkeren in Veenendaal

Veenendaal ligt op een uurtje rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Veenendaal goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Veenendaal heeft in het centrum een ruim aanbod aan parkeergelegenheid. U kunt uw auto parkeren op twee grote terreinen, in een aantal parkeergarages en, waar toegestaan, ook langs de weg.

Meer in de omgeving

Bent u in Veenendaal en heeft u de tijd, dan zijn er vele mooie plaatsen in de omgeving die de moeite waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar Arnhem en geniet van mooie musea, Modekwartier Arnhem en de vele heerlijke restaurants waar u vele lokale gerechten kunt proeven. Ook de steden Ede en Wageningen zijn een bezoekje meer dan waard.

Tip van de redactie:

Huur een kano en ga peddelen door de mooie natuur van de Grift. Ook kunt u vanaf hier een iets langere tocht maken langs de Grebbelinie.

Vond je dit interessant? Ontdek meer