© Nick Karvounis - Unsplash
Categorie:Zeeland

10x restaurants in Zeeland

Puur genieten van hoogstaande culinaire gerechten. Dat kan zeker in Zeeland waar het land en de zee zoveel lekkers te bieden hebben. Wij hebben de best betaalbare restaurants voor u op een rijtje gezet.

  • Ontdek de heerlijke restaurants in Zeeland.
  • De top 10 lekkerste restaurants op een rijtje gezet.
  • Dineer in de lekkerste restaurants van Zeeland.

Wij hebben voor u de 10 lekkerste restaurants op een rijtje gezet:

1. Brasserie ’t Vingerling

In een schitterend, monumentaal pand in de jachthaven van Middelharnis vindt u dit heerlijke restaurant. Er wordt hoofdzakelijk gekookt met streekproducten van het eiland en de kaart wisselt dan ook met de seizoenen.

Adres: Vingerling 23, Middelharnis

2. Vluchthaven

Informeel en sfeervol restaurant met prachtig terras met uitzicht op het water. U eet hier heerlijke, biologische streekproducten en zeker in het kreeftenseizoen (vanaf 27 maart), mag u de Oosterscheldekreeft niet missen!

Adres: Zijpe 1, Bruinisse

3. De Korenbeurs

Mooi gedekt met linnen, een stijlvolle uitstraling en volop lokale producten. Bij de Korenbeurs vindt u volop vis, schaal en schelpdieren op het menu, maar ook een heerlijk Zeeuws lam en specifieke Zeeuwse groenten.

Adres: Kaaistraat 10-12, Kortgene

4. De Gespleten Arent

In de gezellige binnenstad van Middelburg kookt men bij De Gespleten Arent al het lekkers dat de streek te bieden heeft en het liefst nog biologisch ook!

Adres: Vlasmarkt 27, Middelburg

5. De Campveerse Toren

Hoewel de keuken Frans georiënteerd is, wordt ook hier hoofdzakelijk gebruik gemaakt van regionale producten van zee, vee of veld. Heerlijk genieten dus met uitzicht op het Veerse meer.

Adres: Kaai 2, Veere

6. Petrus & Paulus Hoeve

Frans-Belgische keuken met veel Zeeuwse invloeden in een stijlvolle en romantische omgeving. Ook de wijnen worden hier perfect afgestemd op de lekkere gerechten.

Adres: Jac de Waalstraat 41, Lamswaarde

7. Het Oude Raadhuis

In het oude gemeentehuis van Halsteren dineert u in een unieke omgeving het beste dat de Franse en Nederlandse keuken te bieden hebben.

Adres: Dorpsstraat 22, Halsteren

8. Restaurant Scherp

In een sfeervol pandje, in het eeuwenoude centrum van Middelburg, kookt chef Mart Scherp unieke,  heerlijke gerechten die één en al liefde voor Zeeland uitstralen. Hij gebruikt de lekkerste streekproducten en ook de wijnen zijn perfect afgestemd. Genieten op z'n Zeeuws.

Adres: Wijngaardstraat1-5, Middelburg

9. Restaurant Katse Kaai

Frank en Ronny Maas serveren hier de lekkerste visrecepten die Zeeland te bieden heeft. Allemaal dagvers, dus de kaart kan variëren, afhankelijk van het aanbod op de visafslag. De Oosterscheldekreeft is hier zeker een aanrader, maar ook voor verstokte vleeseters is er genoeg te kiezen. Bijzonder lekker!

Adres: Veerhaven 3, Kats

10. Restaurant Etablissement 1880

Dineren bij Etablissement 1880 is een genot. U kunt hier heerlijke vis en vleesgerechten eten van zeer goede kwaliteit wat u zou verwachten bij een sterrenrestaurant. Met mooi weer is een diner in de tuin een absolute aanrader!

Adres: Markt 27 4503 AH Groede

Vond je dit interessant? Ontdek meer