Brouwersdam
© Merel Tuk Shutterstock
Categorie:Zeeland

De beste watersportstranden in Zeeland

De Zeeuwse stranden zijn ideaal voor watersporters. Er is namelijk altijd wel een strand waar de wind precies goed staat. De Zeeuwse stranden bieden dus volop ruimte voor iedereen die houdt van een portie adrenaline! Wij hebben de beste watersportstranden op een rij gezet.

  • Brouwersdam is de populairste watersportplek van Zeeland.
  • Domburg krijgt veel golven op de kust en is de plek voor surfers.
  • Voor de kust van Renesse zijn relatief hoge golven, ideaal voor kitesurfers.
  • Neem surfles bij 1 van de vele surfscholen, ook kunt u hier uw uitrusting huren.

1. Brouwersdam

Het strand van Brouwersdam is de populairste watersportplek van Zeeland. Het strand is goed bereikbaar met de auto en er is bijna altijd wind en flinke golven. Naast het traditionele windsurfen kunt u hier ook kitesurfen, suppen, wakeboarden, golfsurfen, powerkiten met buggy en blokarten.

Coastline Brouwersdam

2. Stranden van Domburg

Domburg heeft een breed zandstrand en krijgt relatief veel golven op kust. Het is de plek voor surfers. Bij de stranden Badpaviljoen, Badstraat, Hoogduin, Noordduin kunt u geweldig windsurfen, golfsurfen en kitesurfen. 

3. Strand Watergat van Renesse

Badplaats Renesse is populaire locatie. De stranden van Renesse hebben relatief veel en hogere golven en zijn ideaal voor (kite)surfers. Let op! Het is niet toegestaan om met de auto door te rijden naar het Watergat. Parkeer uw auto bij het Transferium Renesse. Van 15 mei tot en met 15 september rijdt er gratis busvervoer tussen het Transferium Renesse op en neer naar het Watergat.

4. Strand Scholderlaan nabij Renesse

Het strand Scholderlaan ligt nabij de badplaats Renesse en is ideaal voor de extremere watersporten zoals powerkiten op het water of zittend op een buggy.

5. Duinstrand van Vlissingen

Op dit heerlijke strand bij Vlissingen is wind- en golfsurfen toegestaan. Ook motorvaartuigen, waterscooters en zeilvaartuigen zijn toegestaan in het badseizoen.

Surf- en kitescholen in Zeeland

Zeeland heeft vele surf- en kitescholen waar u kunt leren surfen, kiten, wakeboarden én voor de gevorderden ook uw uitrusting kunt huren.

Hieronder hebben we 5 scholen voor u geselecteerd.

1. Zeil- en surfcentrum Brouwersdam Adres: Ossenhoek 1, Ouddorp

2. Xwatersport/Movement, kite- en windsurfen Adres: Sophiaboulevard, Kamperland

3. Surfschool Domburg Adres: Strandovergang 49, Domburg

4. Schotsmand watersportcentrum, waterskieën, wakeboarden, suppen Adres: Campensweg 3, Kamperland

5. Beware Beach Adres: Strandpaviljoen Brouw, Brouwersdam

Vond je dit interessant? Ontdek meer