© KvdG
Categorie:Zeeland

De stranden van Renesse

Elke zomer trekt Renesse een bonte mix van vakantiegangers aan. Gezinnen, stellen, senioren en jonge strandliefhebbers komen elkaar tegen in dit pittoreske dorp. En dat is ook niet zo vreemd: het strand van Renesse is 21 kilometer lang!

  • Gezinnen met jonge kinderen, tieners, vriendengroepen of stellen: in Renesse kan iedereen een heerlijke tijd beleven!
  • Renesse staat bekend om zijn lange, witte zandstranden met een ruime keuze aan strandpaviljoens en watersportmogelijkheden.
  • In het idyllische centrum van de Zeelandse badplaats vindt u talloze restaurants en cafés.
Op het strand staat een tiental strandtenten, waarvan een aantal ook in de winter geopend zijn. Kom hier genieten van zon, zee en strand!

Perfecte ligging op het eiland: Renesse

Renesse ligt op Schouwen-Duiveland, het grootste eiland van Zeeland. Zelfs de reis richting de badplaats is een beleving: vanuit het zuiden komt u over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering, vanuit het noorden komt u over de Brouwersdam. Op het eiland zelf kunt u heerlijke fietstochten maken en culturele uitstapjes naar historische plaatsen als Zierikzee en Brouwershaven. Hier vindt u fraaie gevelhuizen, jachthavens, stadspoorten en witte ophaalbruggen - heerlijk om rond te slenteren en te shoppen. Het fraaie Burgh-Haamstede, waar verschillende vakantieparken in de buurt te vinden zijn, is wat rustiger.

De stranden van Renesse

Renesse kreeg al verschillende malen een Blauwe Vlag toegekend vanwege zijn schone stranden en de uitstekende kwaliteit van het zeewater. Een andere reden waarom de schone, witte stranden van Renesse veel bezoekers trekken, is de diversiteit. Renesse heeft natuur-, naakt-, familie- en actieve stranden, voor surfers en waterskiërs. Kortom: Renesse heeft voor ieder wat wils! Ook hondenbaasjes zijn blij, want honden zijn het hele jaar door welkom op het strand (van 1 mei tot 1 oktober aan de riem tussen 10.00 en 19.00). Ideaal voor een lange wandeling met uw viervoeter.Bestemming Zeeland

Zeeland is de regio met de meeste zonuren en - volgens velen - de mooiste stranden van Nederland. Daarnaast zijn in Zeeland ook prachtige middeleeuwse steden te vinden zoals Middelburg en fraaie havenplaatsen als Breskens. En natuurlijk vindt u geweldige badplaatsen in Zeeland zoals Cadzand en Vlissingen, waar u even uit kunt rusten op de 120 meter lange bank. U kunt ook heerlijk eten in Zeeland. Heeft u wel eens Oosterscheldekreeft geproefd?

Bezienswaardigheden en activiteiten in Zeeland

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Zeeland is de Oosterscheldekering slechts 15 kilometer afstand van Renesse. Dit gigantische bouwwerk verbindt de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland en wordt ook wel eens ‘het achtste wereldwonder’ genoemd. In Deltapark Neeltje Jans, gelegen op een eiland in het midden van de Oosterscheldekering, komt u meer te weten over de stormvloedkering, zeehonden en de natuurkrachten van de Noordzee. U kunt hier zelfs het gigantische bouwwerk in om het van binnen te bekijken! Aan de andere kant van Schouwen-Duiveland, vlak bij Renesse, ligt de Brouwersdam, waar een van de top vijf watersportgebieden van Zeeland ligt. De ‘Waterjump’ - een steile schans die werkelijk vraagt om acrobatische stunts - is goed voor eindeloos plezier. Tussen haakjes: het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer in West-Europa, met een oppervlakte van 14.000 hectare.

Overnachten in Renesse

Op een plek waar de stranden zo mooi zijn en zoveel te doen is, wilt u natuurlijk langer blijven. In Renesse zijn allerlei soorten accommodatie te vinden: van kampeerterreinen tot vakantieparken met gezellige vakantiehuizen tot luxueuze hotels. U kunt zelfs overnachten op een landgoed met een kasteel. Als u liever niet in zee zwemt, zijn er in Rennesse ook hotels met zwembad te vinden.

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Zandvoort beach
Categorie: Bestemming

Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust met 250 km aan stranden, duinen, zeeweringen en de mooiste badplaatsen. Bekijk de regio’s aan de Noordzee en boek een fijne vakantie aan zee.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer