© Deltapark Neeltje Jans
Categorie:Zeeland

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans is een waterthemapark met een waterspeeltuin, een orkaansimulator, boottochten en shows met zeehonden en zeeleeuwen. Naast pret en speelplezier is er ook ruimte voor tentoonstellingen die kinderen meer leren over de zee, de ramp van 1953 en de Deltawerken.

  • Ontdek de kracht van het water en de geschiedenis van de Deltawerken.
  • Leer meer over de strijd tegen het water door tentoonstellingen, films en het zien van de Deltawerken.
  • Geniet van een dag vol activiteiten die Deltapark Neeltje Jans te bieden heeft.

Avontuur en educatie

Deltapark Neeltje Jans staat voor de band die Nederlanders hebben met water. Aan de ene kant kan water heel leuk zijn, maar aan de andere kant moet je altijd op je hoede zijn. Met een 3D-film over het water, een orkaanmachine, een mammoetskelet en een boottocht is het verhaal van de worsteling met het water zowel avontuurlijk als leerzaam.

Stormvloedkering

Bijzonder aan de Neeltje Jans is dat je de stormvloedkering zowel van buiten als van binnen kunt bekijken. Het indrukwekkende gebouw bestaat uit beton met een garantie van 200 jaar en heeft 45 meter brede stalen deuren. Een bezoek aan dit moderne, interactieve themapark is een geweldig dagje uit.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Leven op én met het water

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Lees meer