Natuurgebied Verdronken Zwarte Polder
© Reno Maenhout via Beeldbank Zeeland
Categorie:Zeeland

De mooiste natuurstranden in Zeeland

Zeeuwse natuurstranden bieden een oase van rust en prachtige natuur. Door de unieke werking van wind en water ziet u er golvende zandheuvels, valleien en duinweiden. De natuurstranden hebben een rijke flora van bijzondere plantensoorten als zeedistels, zeevenkel en strandbiet. Maar ook bijzondere fauna zoals de nachtegaal, strandplevier en Schotse Hooglanders. Wij hebben de mooiste natuurstranden voor u geselecteerd.

  • Geniet van rust en ruimte op de 5 mooiste natuurstranden van Zeeland.
  • Ga op zoek naar de boomkikker bij het strand Kievitte.
  • Wandel door het mooie gebied van Zwarte Polder en ontdek meer dan 200 plantensoorten.

Top 5 natuurstranden in Zeeland:

1. 't Oude Vuur bij Nieuw-Haamstede

Strandopgang 't Oude Vuur bij Haamstede geeft gelijk een gevoel van ruimte en rust. Dit brede natuurstrand is een mooie duingebied met prachtige natuur.

2. Domeinen 3 bij Westenschouwen

Het natuurstrand Domeinen 3 grenst aan het enige bos dat dit eiland van Zeeland bezit. Naast de prachtige natuur met boslandschap vindt u mooie vogels en reeën.

3. Kievitte bij Cadzand-bad

Natuurstrand Kievitte ligt vlakbij Cadzand en grenst aan het natuurgebied ’t Zwin. Het natuurstrand is een 4 kilometer brede zeearm met rijke natuur waar de nachtegaal en fitis broeden en Schotse Hooglanders rondlopen. Kijk uit naar de boomkikkers die zich schuil houden in het weiland achter de duinen.

4. ’t Zwin bij Retranchement

Het natuurstrand ‘t Zwin was in de 18e eeuw een machtige zeearm die vandaag de dag vooral prachtige flora en fauna biedt. Bij vloed komt zeewater via de geul ‘t Zwin binnen. Op dit natuurstrand kunt u ook eeuwenoude haaientanden zoeken.

5. Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad

Dit uniek sluftergebied is ontstaan na een dijkdoorbraak in 1802. In- en uitstromend zeewater heeft geulen gevormd waar unieke plantensoorten zich konden ontwikkelen. Zo zijn er maar liefst 228 plantensoorten zoals lamsoor, zulte en zeekraal. In het landschap ziet u ook de Drentse heideschapen. De wandelroute door het gebied is vrij toegankelijk en in de zomermaanden is er iedere week een excursie onder begeleiding van een gids. Het startpunt van deze excursie is op het parkeerterrein tegenover Fritura 't Gemaal aan de Zeedijk te Nieuwvliet-Bad.

Vond je dit interessant? Ontdek meer