Square in the center of the medieval harbor town of Zierikzee Zeeland
© Jan van der Wolf via Shutterstock
Categorie:Zeeland

Zierikzee

Al in de vroege middeleeuwen was Zierikzee een rijke handelsstad. Deze welvaart bezorgde de stad een schitterende haven, stadhuis, kerk, stadspoort en -muren. Zierikzee is tegenwoordig een stad in Zeeland die veel dagjesmensen met interesse in het roemrijke verleden en de 500 historische monumenten van de stad trekt.

  • Bezoek de oude haven met historische schepen.
  • Beklim de Sint-Lievensmonstertoren en bekijk het uitzicht over de stad.
  • Geniet van Zeeuwse lekkernijen.

Hoogtepunten van Zierikzee

Zuidhavenpoort Zierikzee

Bij een bezoek aan Zierikzee moet u zeker de Sint-Lievensmonstertoren niet overslaan. Beklim de zogenaamde “Dikke toren van Zierikzee” en geniet van het uitzicht. Andere hoogtepunten zijn het Maritiem Museum, het 16e-eeuwse stadhuis en de Nobelpoort. Ontspan onder het genot van een drankje terwijl je uitkijkt over de oude haven en de historische schepen.

Tip van de redactie

Deze kleine gemeente is in elk jaargetijde de moeite waard. Een dagje Zierikzee is niet compleet zonder dat je een Zeeuwse specialiteit hebt geprobeerd zoals een Zeeuwse Bolus (een soort zoet broodje) of een Schouws palingbroodje. Ook kan je in Zierikzee goed terecht voor échte Zeeuwse Oosterschelde kreeft, Zeeuwse oesters of andere Zeeuwse streekproducten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer