Windmill near Gorinchem
Categorie:Zuid-Holland

Fietsend langs de Molenroute Krimpenerwaard (31 km)

Niet ver van Gouda, in de provincie Zuid-Holland, staan meer molens dan waar ook in Nederland. 228 om precies te zijn, en dat biedt een prachtig schouwspel. U ziet hoe de molens destijds het land hebben drooggemalen en hoe de molens hier al honderden jaren nuttig zijn geweest voor de productie van bijvoorbeeld meel. Dus bent u in deze buurt en heeft u zin in een lekkere fietstocht... dan is deze 'molentocht' een aanrader waar u zeker van zult genieten.

  • Geniet van het landschap met de meeste molens in Nederland.
  • Stop tussendoor om een molen van dichtbij te bekijken.
  • Maak een pauze en proef echte Goudse kaas.

Natuurlijk genieten

Onderweg ziet u de mooiste vergezichten met landerijen, rivieren en natuurlijk mooie molens. En wilt u weten hoe al die mooie molens nu precies werken, dan zijn er verschillende waar u even een 'kijkje in de keuken' kunt krijgen. Ook is het leuk om te stoppen bij één van de vele andere ambachtelijke bedrijven, waar u bijvoorbeeld nog de échte Goudse kaas kunt proeven. Puur genieten!

Zilverstad Schoonhoven

Deze route begint en eindigt op de plek waar de Lopiker-, Krimpener- en Alblasserwaard elkaar kruisen, namelijk in Schoonhoven. Vanuit deze mooie stad, die bekend staat als de nationale Zilverstad, fietst u langs de rivier de Vlist richting Slotwijk, waar u onderweg weer vele schitterende molens passeert. Vervolgens fietst u via de Lekdijk Oost en Lekdijk West terug naar Schoonhoven. Aan de waterkant bij de historische Veerpoort vindt u diverse restaurants om een hapje te eten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer