Cyclist along flower fields in Lisse
© Peter Hilz via Hollandse Hoogte / ANP

Tussen Haarlem en Den Haag, op steenworp afstand van de kust ligt het plaatsje Lisse. Lisse is een van de Hollandse plaatsen die is ontstaan op een oude strandwal en kent een lange voorgeschiedenis. Voorheen was Lisse erg klein en leefden de bewoners van landbouw. Door de gunstige ligging en geschikte grond aan de kust heeft de komst van de bloembollen veel welvaart en handel met zich meegebracht in de Gouden Eeuw. Tegenwoordig staat Lisse bekend om de prachtige bloemenvelden en bloembollen die over de hele wereld worden geëxporteerd. 

  • Ontdek Lisse, het hart van de bollenstreek.
  • Bezoek Keukenhof en het jaarlijkse bloemencorso in het voorjaar.
  • Combineer een dagje strand met een bezoek aan een van de prachtige bloemenvelden.

Bollenstreek

Lisse ligt in het hart van de bollenstreek en wordt in het voorjaar omgeven door een zee aan bloemen. De kleurrijke bloemenvelden en Keukenhof, ’s werelds grootste bloemenpark, vormen een belangrijke attractie en zorgen jaarlijks voor duizenden toeristen. Elk voorjaar staan hier gedurende twee maanden duizenden prachtige bloemen en tulpen tegelijk in bloei. Ook komt ieder jaar het bloemencorso van de bollenstreek langs Lisse. Dit corso begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem.

Bezoek Lisse

Lisse is goed bereikbaar en ligt op slechts een halfuur van Amsterdam en de luchthaven Schiphol. Daarnaast kent Lisse een prachtige omgeving en is ideaal voor een wandeling of fietsroute vanuit Haarlem. Breng ook bezoekje aan het naastgelegen Kasteel Keukenhof, een prachtig landhuis dat is gebouwd in de Gouden Eeuw. Lisse ligt vlak bij de Nederlandse kust en op ligt zeer korte afstand van de populaire badplaatsen Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal.

Vond je dit interessant? Ontdek meer