5x schaatsen in de stad

84 van 110 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wees een échte Nederlander en ga eens een middagje schaatsen! In de winter zijn er in de Nederlandse steden hele leuk tijdelijke schaatsbanen te vinden. Dit zijn gezellige schaatsbaantjes waar u heerlijk wat rondjes rijden en kunt proeven aan de puur Nederlandse gezelligheid. Ontdek de ijspret in Nederland!

  • Ontdek de leukste schaatsbanen van Nederland.
  • Schaatsen kunt u overal huren.
  • Warm na afloop op met een kom échte Nederlandse erwtensoep!

Wij hebben de leukste schaatsbaantjes op een rijtje gezet:

1. Museumplein Amsterdam

Schaatsen op een prachtig plein met het Rijksmuseum, het Concertgebouw en het Van Gogh Museum om u heen. Schaatsen kunt u ter plekke huren en als u wilt kunt zelfs een lesje nemen. Na afloop kunt u opwarmen op het ruime terras.

2. Leidseplein Amsterdam

Op het Leidseplein vindt u van half november tot half januari een waar winterlandschap met een sfeervol ijsbaantje. Lampjes in de bomen, sneeuw, en volop kerstkraampjes met lekkere, winterse hapjes.

3. Schaatsbaan Delft

In het oude centrum van Delft vindt u ‘s winters een leuk schaatsbaantje. De baan is er van begin december tot half januari en biedt volop gezelligheid.

4. Vrijthof Maastricht

In een prachtig winterlandschap op het mooie bekende plein het Vrijthof, vindt u elke winter een gezellig schaatsbaan. Schaatsen kunt u huren en na afloop kunt u opwarmen met een gezellig hapje en een drankje.

5. De Markt in Eindhoven

Op de Markt in Eindhoven kunt u elke winter schaatsen op een gezellige schaatsbaan. Het plein wordt omgetoverd in winterse sferen en in de lichtstad Eindhoven mag u daar wat van verwachten!

Wist u dat: bij elke schaatsbaan kunt u schaatsen huren! Bij sommige schaatsbanen kan er entreegeld worden gevraagd, dat is vaak een klein bedrag.

Hollandse hap

Na het schaatsen is het zeker een Nederlandse traditie om een heerlijke kop warme chocolademelk te drinken, poffertjes te eten of een grote kom erwtensoep te eten. Deze Nederlandse versnaperingen vindt u dan ook bij elke schaatsbaan terug en is de ultieme afsluiter na de ijspret!

Veelgestelde vragen

Bekijk deze video: Traditie