Kerst in Hanzesteden

410 keer bekeken

7 van 7 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Kom direct in de gezellige kerstsfeer van weleer in een van de Hanzesteden. In de maand december zijn in veel van deze oude stadscentra knusse kerstmarkten te vinden met speciale thema’s. Geniet van glühwein en bewonder de oude binnensteden terwijl u geniet van het theater en de koren om u heen.

  • Beleef kerst in de echte oud-Hollandse sfeer.
  • Zó vierde men kerst rond 1900.
  • Kom naar het Dickens festijn in Deventer.

Kerst in de vesting Elburg op 8 en 9 december

Een magische kerstbeleving in vesting Elburg. Ga terug naar begin 1900. Bekijk de prachtig aangeklede etalages van de vestingwinkels. Geniet van kaarslicht en olielampjes, vuurkorven en muziek van kinderkoortjes en/of muziekgroepen. Op alle hoeken, straten, steegjes, pleinen en podia binnen de vesting is muziek en zang te horen en theater te zien.

Slenter door de vesting, waar elk steegje een schilderij van Anton Pieck lijkt en laat u op elke straathoek verrassen; ontmoet de burgemeester en zijn vrouw in historisch kostuum, een visser die zijn net zit te boeten of een schooljuffrouw die haar leerlingen kerstliederen laat zingen.

Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast in kerstsfeer te komen.

Dickens Festijn Deventer op 16 en 17 december

Tijdens het Dickens Festijn komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis.

Kerst in oud Kampen 16 en 17 december

Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen trekt jaarlijks rond de 90.000 bezoekers. Wandel door de historische binnenstad van Kampen en bewonder het winterse landschap waar diverse straattheater-acts u zullen verrassen. Op de kerstmarkt vindt u allerlei kerst-gerelateerde snuisterijen, op de nostalgische kermis geniet u van ouderwetse attracties voor jong en oud.
Langs de gehele route staan koren die sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen.

Overnachten in Nederland

Tijdens de kerstperiode komen veel bezoekers naar Nederland om de kerstsfeer te proeven en de diverse kerstmarkten te bekijken. Boek op tijd uw kamer in een hotel of bed and breakfast in Nederland: