Kerst in Hanzesteden

1.107 keer bekeken

18 van 21 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Kom direct in de gezellige kerstsfeer van weleer in een van de Hanzesteden. In de maand december zijn in veel van deze oude stadscentra knusse kerstmarkten te vinden met speciale thema’s. Geniet van glühwein en bewonder de oude binnensteden terwijl u geniet van het theater en de koren om u heen.

  • Beleef kerst in de echte oud-Hollandse sfeer.
  • Zó vierde men kerst rond 1900.
  • Kom naar het Dickens festijn in Deventer.

Winters Zwolle

15 december - 29 december

Hanzestad Zwolle biedt in de decembermaand vele gezellige activiteiten. Tijdens Winters Zwolle is er voor iedereen iets leuks te doen. Zo is er naast de kerstmarkt, diverse theaterroutes, een midwinterspooktocht en een heus Kerstival in de cafes om de feestdagen in te luiden. Of breng een bezoek aan het IJsbeeldenfestival in de IJsselhallen.

Dickens Festijn Deventer

Tijdens het Dickens Festijn komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis.

Laad foto's

Kerst in oud Kampen

Openlucht theaterfestival Kerst in oud Kampen trekt jaarlijks rond de 90.000 bezoekers. Wandel door de historische binnenstad van Kampen en bewonder het winterse landschap waar diverse straattheater-acts u zullen verrassen. Op de kerstmarkt vindt u allerlei kerst-gerelateerde snuisterijen, op de nostalgische kermis geniet u van ouderwetse attracties voor jong en oud.
Langs de gehele route staan koren die sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen.

Overnachten in Nederland

Tijdens de kerstperiode komen veel bezoekers naar Nederland om de kerstsfeer te proeven en de diverse kerstmarkten te bekijken. Boek op tijd uw kamer in een hotel of bed and breakfast in Nederland: