Kerstmis op kastelen

1.951 keer bekeken

35 van 42 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Diverse kastelen en landgoederen zijn in de decembermaand extra sprookjesachtig en zeer zeker het bezoeken waard. Geniet van knapperend vuur in de vuurkorven, een warme chocomelk of glühwein en doe uw kerstinkopen op een van de intieme kerstmarkten. Of maak een rondleiding door een van de kastelen welke van top tot teen in romantische kerstsferen zijn gehuld.

© Arno Gravemaker
  • Kastelen zijn met kerstmis extra romantisch!
  • Maak een rondleiding door feestelijk ingerichte toonzalen.
  • Doe uw kerstinkopen op een van de intieme kerstmarkten.

Bezoek een kasteel rond kerstmis

Veel kastelen en buitenplaatsen zijn in de decemberperiode extra feestelijk ingericht en vaak organiseren zij speciale evenementen als lichtjesavonden en sfeervolle kerstmarkten.

De volgende kastelen zijn zeker een bezoek waard:

Paleis het Loo

14 t/m 18 november 2018

Paleis het Loo is gastheer van de buitenfair Spirit of Winter. Speciaal voor deze fair is het Stallenplein geopend! Hier en langs de bomenlanen van het paleis vindt u culinaire verrassingen, najaarsmode, bloemdemonstraties en trendy huis- en tuinaccessoires. Bekijk de live cooking sessies in de hofkeuken, luister naar butler Paul en kom alles te weten over tafeletiquette of bekijk de bloem & groen demonstraties. Geniet op een van de sfeervolle terrassen van homemade lekkernijen, bekijk de modeshows en luister naar live muziek.

15 december 2018 - 6 januari 2019

Vanaf 15 december pakt Paleis Het Loo uit met ‘Winterpaleis Het Loo’. Tot en met 6 januari geniet u van een feeëriek aangekleed Stallenplein, vol kerstbomen en lichtjes. Geniet van feestelijk gedekte tafels én een echte ijsbaan.

Kasteel Cannenburch  

7 t/m 9 december 2018

Het plein voor kasteel Cannenburch te Vaassen wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstlocatie. Ruim honderd kramen met mooie ambachtelijke producten baden hier in de authentieke kerstsfeer. Bezoek ook het kasteel want daar zijn verschillende vertrekken feestelijk en sfeervol ingericht. In de kasteelwinkel kunt u geschenken kopen en de kasteelkelders zijn dan weer de ideale plek om op te warmen met een hapje en drankje.

Kasteel Doorwerth

9 december 2018

Wat is er mooier dan op een winterse dag te genieten van de prachtige omgeving van een kasteel en een warme ontvangst? Ga daarom op zondag 9 december naar Kasteel Doorwerth en laat u verrassen door het aanbod van mooie lifestyle producten, wijnen, kleding, accessoires, sieraden, woonartikelen en nog veel meer. Voor een overheerlijk hapje en drankje is er volop keuze bij de diverse foodkramen.

Kasteel Middachten

12 t/m 16 december 2018

Vier een fleurige kerst op Kasteel Middachten. Tijdens de 31ste editie wordt u niet alleen verrast door monumentale kerstbomen en kerstversieringen, maar ook door prachtige bloemen die in het hele kasteel zijn terug te vinden. Geniet ook van glühwein en hapjes, gezellige muziek en een kerstmarkt met kunst en streekproducten. Knapperende vuren en kaarsen die de vensters van het kasteel verlichten maken de kerstsfeer helemaal af.

Huis Doorn

13 t/m 16 december 2018

De Kerstfair vindt plaats op het voorterrein van Huis Doorn dat in een ware sprookjesachtige kerstsfeer is gehuld. Ruim 70 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen staan voor u klaar. Doe inspiratie op om uw eigen huis binnen en buiten nog meer in de kerstsfeer te brengen. Verwen uzelf met de warmte van winterse wollen fashion, een handmade sieraad, hoed of tas… De Kerstfair biedt alles voor geslaagde feestdagen.

Muiderslot

22 dec t/m 6 jan 2019

Winter op het Muiderslot, dat is echt iets om naar uit te kijken. Wilt u al helemaal in de kerststemming komen? Ga dan op 19 december naar het Muiderslot want daar vertelt de Britse acteur, Ashley Ramsden, in de sfeervolle Ridderzaal Dickens’ Christmas Carol. Geniet daarna van een warme chocolademelk of glühwein en het kerstgevoel is compleet!

Slot Zuylen

28 t/m 30 december 2018

Eindejaarsrondleidingen in kerstsfeer en dat in een prachtig slot? Dat kan in Slot Zuylen. Het hele huis staat in het teken van de gezelligste tijd van het jaar. Geen moeite is gespaard voor de bezoeker. Met als hoogtepunt de grote kerstboom in de sfeervolle Gobelinzaal en de vele lichtjes die het Slot sieren.

Meer kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkten zijn in bijna alle steden en dorpen in Nederland te vinden. Sommige duren maar één dagje, andere markten zijn de hele maand december te bezoeken zoals de beroemde kerstmarkt in Maastricht.

Overnachten in Nederland gedurende de kerstperiode? Boek uw accommodatie in hotel, vakantiepark of Bed & Breakfast op tijd en voorkom teleurstellingen.

Tip van de redactie

Bezoek een van de kerstevenementen in de Hanzesteden om in geheel in stijl in nostalgische kerstsfeer te komen. Geniet van het straattheater en de authentieke kerstmarkten in de oud-Hollandse Hanzesteden.

Download de programmagids 2018 voor meer kerstactiviteiten op en rond kastelen.