Bewonder de betoverende verlichting

17 van 25 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De donkere dagen maken we natuurlijk gezellig in Nederland. Met unieke, futuristische lichtinstallaties of een oudhollands kaarsjesfeest... de winter in Nederland is een lichtend voorbeeld van gezelligheid.

© Todd van Hulzen, Temporal Tower
  • Ontdek Amsterdam in het donker met een speciale wandelroute of boottocht door de grachten.
  • High-tech lichtinstallaties in Eindhoven, dé Lichtstad van Nederland.
  • Bezoek de historische kaarsenstad Gouda, in het donker!

In Nederland hebben we door de eeuwen heen wel geleerd hoe we de donkere dagen gezellig moeten maken. Deden we dat in de oudheid al met kaarsen, vandaag de dag worden er hele hightech lichtfestivals georganiseerd. Beide manieren, de oude en de nieuwe, zijn de moeite waard. Dus steek uw licht op in Nederland deze winter!

Amsterdam Light Festival

Ook dit jaar zal het historische centrum van Amsterdam in december en januari, 50 dagen lang het decor zijn voor de meest unieke lichtinstallaties. Dertig  lichtkunstenaars uit de hele wereld zijn uitgenodigd om hun creaties te tonen. De wandelroute 'Illuminade' leidt u door historisch Amsterdam langs bijzonder lichtkunstobjecten De boottour 'Water Colors' toont de werken langs de grachten en de Amstel.

Glow Eindhoven

Deze winter staat ook het centrum van Eindhoven in het teken van licht. Tijdens Glow Eindhoven mogen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland het centrum gebruiken als decor en podium voor hun lichtkunsten en designtoepassingen, gemaakt met de nieuwste technieken.

Instagram @teraaa13

Gouda bij Kaarslicht

Van oudsher is Gouda de kaarsenstad van Nederland. Daarom staat deze stad elk jaar in december in het teken van kerst en licht. Er zijn dan mooie concerten in de St.-Janskerk en de Gouwekerk, er zijn exposities op verschillende plekken, én er is een programma voor kinderen. Bent u in de buurt, ga dan even kijken. Zeker tijdens ‘Gouda bij Kaarslicht’ (Kaarsjesavond) kunt u genieten van een prachtig schouwspel!