Natuur

De 5 beste stadsstranden

88 van 122 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het is dé trend in Europese steden; het stadsstrand. Na de gezellige hectiek van de stad even helemaal tot rust komen aan het strand, zonder dat u helemaal naar de kust hoeft te reizen. Wij hebben de beste stadsstranden op een rijtje gezet voor u.

 • Geniet van het strandleven in de stad.
 • De leukste stadsstranden in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.
 • Hoteltips bij de stadsstranden

U kunt een heerlijke dag vertoeven op een stadsstrand. Met het zomerse weer en heerlijke hapjes en drankjes is het een echt zomerse favoriet! In verschillende grote steden in Nederland kunt genieten van zo'n stadsstrand.

1. Amsterdam: Strandzuid

Ultiem chique genieten van de zon!

Ruim 2000 vierkante meter stadsstrand met een luxe uitstraling voor wie houdt van loungen, borrelen en lekkere hapjes. U kunt er genieten op ligbedjes of een spelletje beachvolleyballen. Helaas kunt u niet zwemmen in Strandzuid, het is dus een heerlijke locatie om te genieten van de zon!
Adres: Strandzuid. Europaplein 22, Amsterdam

Hoteltip: Een gezellig designhotel in Amsterdam Zuid is het Citizen M. Hier vindt u extra lange bedden en gratis Wifi op loopafstand van Strand Zuid en de RAI.

Dok Amsterdam

Net buiten het centrum, direct aan het IJ, vindt u deze hotspot. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet u hier van muziek of luistert u naar verhalen rond het kampvuur. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speciaal ingerichte speelhoek. 
Adres: Moersmanskkade 71

Hoteltip: Dok Amsterdam ligt aan de Houthavens in Amsterdam. Kies voor een hotel in Westerpark om zowel van het strand als van de stad te genieten.

  Blijburg Beach in Amsterdam

  3. Amsterdam: Strand IJburg

  Hét stadsstrand in Amsterdam waar u kunt zwemmen.

  Hippie-achtige sferen waar vooral jonge gezinnen en de wat artistiekere Amsterdammers op af komen. Voor goede muziek en een bijbehorend kampvuur wordt altijd gezorgd.
  Adres Strand IJburg. Muiderlaan 1001, Amsterdam.

  Hoteltip: Boek een hotel op IJburg en ontdek Amsterdam vanaf de andere kant. Met de tram of de bus bent u in 10 minuten in het centrum en op zondag vaart er een veer.

  4. Utrecht: Strand Oog in Al

  Stadsstrand met ruimte om overdekt te zitten.

  Op de noordpunt in Oog in Al, waar het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal samenkomen, vindt u hét stadsstrand in Utrecht. Hier kunt u de hele zomer relaxen in de zon en genieten van een hapje en drankje. Bovendien kunt u hier ook, bij wat minder weer, overdekt genieten van al dit lekkers.
  Adres: Strand Oog in Al, Kanaalweg 196, Utrecht

  Hoteltip: In het NH hotel heeft u prachtig uitzicht over Utrecht en fiets u zo richting Oog in Al.

  5. Zandvoort aan de Eem

  Beleef het strandgevoel op een heerlijk terras, dans vrijdagavond het weekend in tot de late uurtjes.

  Op Zandvoort aan de Eem heerst een vrijgevochten sfeertje. Er zijn picknicktafels, strandstoelen, een restaurant met bar en er is heel veel speelruimte voor kids. Op maandag en dinsdag gesloten.
  Adres: Zandvoort aan de Eem, Eemlaan 100, Amersfoort.

  Hoteltip: Vanaf het Mercure Hotel loopt u zo naar het stadsstrand én zo de binnenstad in.